Snappik napisał(a):Ja mam nadzieję, że Nolan z bracholem wytworzą w trzeciej części gęsty klimat osaczenia.
Arahan napisał(a):Brutalnie, gęsto z kilkoma twistami i inteligentnie.Yes, yes, yes. Mmmmmmmmmmmm, czuję zapach miodu.
Mierzwiak napisał(a):Zdjęcia Wally'ego Pfistera to uczta dla oczu i nie wyobrażam sobie żeby zniszczyli to kolejną gównianą przeróbką.Podpisuję się. Pfister + Imaxowe kamery = orgazm. Pfister + 3D = skok na kasę i kupa.
Don Vito napisał(a):Gdzieś czytałem, że Nolanowi podobała się 3D, ale do tej pory był problem z rozmiarem kamer (kamery Imax są bodajże dwa razy większe od zwykłych).Nolan wyraził się o 3D jasno - nie jest fanem tej technologii, nie przepada za tworzeniem filmów w ten sposób, nie uważa, że ten format wzbogaca doznania kinowe, ale jeśli ludzie (widownia, nie producenci) będą chcieli, żeby tworzył w 3D - będzie tworzył w 3D. Problem jest niestety taki, że powiedział też wyraźnie, że gdyby robił w 3D to by stosował konwersję, a nie kręcił w 3D od początku. Po prostu tak mu bardziej pasuje. Nie wiem no, średnio to brzmi. Ale z drugiej strony Nolan jest na tyle rozgarniętym kolesiem, że zapewne skapnie się jeśli jego filmy zaczną tracić na wizualnej wartości...
freak_outXP napisał(a):W ogóle nie miałbym nic przeciw, żeby Bale wyleciał z obsady.A ja bym miał, ale to nie z powodu sympatii do Bale'a - po prostu nie lubię, gdy w przypadku franchise'ów opartych na fikcyjnym świecie zmieniają się aktorzy grający te same postacie. To po prostu jest jakiś zgrzyt dla mnie, gdy w 2 części czegoś tam widzę, że postać, która była w części pierwszej inaczej wygląda. W tym przypadku po prostu stawiam ciągłość fikcyjnego świata/franchise'u ponad zdolności aktorskie. Na takiej samej zasadzie nie podobało mi się, że w TDK Rachel Dawes grała Maggie Gylenhaal, a nie Katie Holmes - mimo, że uważam Gylenhaal za lepszą aktorkę. Tak samo się wkurzałem, że Dumbledore w Potterach 3-7 jest inny od tego z 1-2. Ot, tak już mam i tyle :)
Na szczęście udział Bale'a w Batmanie 3 jest niemal pewny :P
21-07-2010, 21:04