Mierzwiak napisał(a):3) Pojmanie Sama (co za widoki!), ubranie go i przydzielenie mu dysku przez 4 laski (dziwaczna scena, ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu; fajny motyw ze stukotem obcasów) i pierwsza walka na dyski.Stawiam mały palec u nogi, że będą reklamy dezodorantów wzorowane na tej scenie :)
Mierzwiak napisał(a):Muzyka? Masakryczna i co przyjąłem ze szczególną radością, w połączeniu z obrazem generuje naprawdę niezły klimat.Dokładnie to co miotło w dotychczasowych próbkach OSTa (nie licząc teledysku) razem z obrazem daje podwójnego kopa. Nie mogę się doczekać całego OSTa.
Mierzwiak napisał(a):Kto nie był na TRON Night, dla tego mam dobrą radę: w grudniu idźcie do IMAXa, albo obejrzyjcie w 2D. W Dolby 3D film wygląda tragicznie, jedna wielka ciemnica, co tylko pogarsza fakt, że sceneria cyberświata utrzymana jest w ciemnych barwach. O zgrozo w cybersiedzibie Flynna było ciemno nawet gdy zapaliły się światła .To ciekawe, bo właśnie byłem w CC w dolby i obraz był żyleta, ale właśnie 3D wyglądało na bardzo, ale to bardzo delikatne. Po prostu minimalna głębia. Chociaż w sumie ja nie lubię "agresywnego" 3D gdzie coś mi się wpycha pod nos, ale tu spodziewałem się większej głębi.
Generalnie całość robi bardzo dobre wrażenie. Film będzie urokliwie naiwny, a jednocześnie designowo po prostu wymiata - szkło+neony. U Flynna klasyczne meble + podświetlona podłoga... po prostu mniam.
28-10-2010, 21:33