Cytat:TRON w ogóle nie jest filmem głębokim. Nie wiem skąd pomysł, że miał być. To jest remake, w dodatku Disneya - czy pierwowzór był głęboki?
Nie uważam, że miał być, bo potencjału raczej nie ma. Ale to, że nie miał być, i że pierwowzór nie był, nie jest wcale usprawiedliwieniem dla tego, że Tron nie jest filmem trochę mądrzejszym.
Bo nie rozumiem Twojego podejścia.
Cytat:Jest to film rozrywkowy i nie stara się ani przez minutę być czymś innym. Ludzie, którzy piszą masowo pojawiające się recenzje w stylu "wizualnie bomba, ale słaba fabuła i za mało skomplikowane postacie - 4/10", to idioci nie mający pojęcia o kinie.
To oznacza, że od filmu rozrywkowego nie powinno się oczekiwać pewnych rzeczy i w ocenie zapominać np. o fabule i postaciach? "Film jest super, fabuła to dno, ale przecież nie o to chodzi." Coś takiego? Osobiście możesz tak uważać, ale obraziłeś ludzi, którzy myślą inaczej:)
Cytat:Tylko widzisz, ja emocjonalne zaangażowanie poczułem. Dlatego pytam, czego konkretnie zabrakło Tobie w rysie charakterologicznym postaci, że Ty go nie poczułeś. Jak powinni zostać przedstawieni bohaterowie, żebyś poczuł się "emocjonalnie zaangażowany".
Spoko, że poczułeś:) Gdybym wiedział jak konkretnie tworzyć zajebiste postacie, to bym został scenarzystą:P
Tak w ogóle, to dla mnie jakoś 7/10.
05-01-2011, 20:28