Skrzypek na dachu - siłą tego filmu jest przede wszystkim aktorstwo. Topol zagrał genialnie, jak zresztą cała obsada. Do tego mamy genialne, inteligentne i dowcipne dialogi oraz niezłe piosenki. Jednak, żeby nie było tak dobrze mam parę zastrzeżeń.
Z tą rozrywką to nie do końca. Jest kilka dłużyzn i przestojów, a 3 godziny to jednak za dużo.
No to dużo ryzykujesz :) Bo o czym ten film mówi? Przemijanie tradycji i zmiany na świecie. Ładnie i inteligentnie pokazane coś co jest w zasadzie oczywistością. Poza tym nie podobały mi się takie kwestie jak "jestem biedny, bo bóg mnie takim stworzył". To pasuje bardziej do wioskowego filozofa, a nie najmądrzejszego filmu.
Tak czy inaczej seans zaliczam do udanych. 8/10
jarod napisał(a):rzecz jest zarówo wybitna jako kino typowo rozrywkowe spod znaku musical/komedia,
Z tą rozrywką to nie do końca. Jest kilka dłużyzn i przestojów, a 3 godziny to jednak za dużo.
jarod napisał(a):Zaryzykuję stwierdzenie, że chyba nawet jest to najmądrzejsza rzecz jaką w życiu widziałem
No to dużo ryzykujesz :) Bo o czym ten film mówi? Przemijanie tradycji i zmiany na świecie. Ładnie i inteligentnie pokazane coś co jest w zasadzie oczywistością. Poza tym nie podobały mi się takie kwestie jak "jestem biedny, bo bóg mnie takim stworzył". To pasuje bardziej do wioskowego filozofa, a nie najmądrzejszego filmu.
Tak czy inaczej seans zaliczam do udanych. 8/10
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
22-01-2011, 15:03