Może byłoby bardziej z sensem gdybym nie pomieszał dwóch rzeczy. Strażnicy zarobili więcej niż budżet + promocja, mniej niż 2x budżet - zakładam wyjście na 0. Umiarkowana klapa, umiarkowany sukces - to, jak to określisz, zależy pewnie od tego czy Ci się film podobał czy nie. Dlatego nie nazywam tego filmu klapą, ponieważ są inne ekranizacje komiksów, które zarobiły krocie a daleko im do artystycznego sukcesu Strażników. Dajmy na to Fantastyczną czwórkę czy Transformers 2. Dla mnie klapa to nie tylko sukces pieniężny ale też artystyczny. Najczęściej idą w parze, weź takiego Jonaha Hexa - artystyczna i kasowa porażka. Chociaż nie zawsze, dlatego wymieniłem Podziemny krąg jako anty-przykład - w kinach pustki a dvd brylowało w rankingach sprzedaży. Czy ktoś dzisiaj powie, że ten film odniósł porażkę?
40 do 80 to przykładowe liczby jako tok myślenia. Realne liczby dla Strażników to 130 mln $ / 185 $ + wzmożona sprzedaż na Dvd i Br. Wiadomo, ma się to nijak do 300 (675 mln $ / 465 mln $). Poza tym nigdzie nie napisałem, ze film odniósł sukces, tylko że dla mnie to jedna z najlepszych komiksowych historii na ekranie i że nie poszło jej tak źle.
Supermanowi przewiduję największy KASOWY sukces ze wszystkich filmów Z. Snydera, głównie przez fakt na głównego bohatera, którego prawie każdy zna. A i pewnie niezłą zachętą będzie from the visionary producer of Batman trilogy and Inception :wink:
40 do 80 to przykładowe liczby jako tok myślenia. Realne liczby dla Strażników to 130 mln $ / 185 $ + wzmożona sprzedaż na Dvd i Br. Wiadomo, ma się to nijak do 300 (675 mln $ / 465 mln $). Poza tym nigdzie nie napisałem, ze film odniósł sukces, tylko że dla mnie to jedna z najlepszych komiksowych historii na ekranie i że nie poszło jej tak źle.
Supermanowi przewiduję największy KASOWY sukces ze wszystkich filmów Z. Snydera, głównie przez fakt na głównego bohatera, którego prawie każdy zna. A i pewnie niezłą zachętą będzie from the visionary producer of Batman trilogy and Inception :wink:
29-03-2011, 14:06