Cytat:Przychodzi Gandalf do Agenta Smitha: "Panie, parodia Sarumana skrzyzowala orki z goblinami" - fragment Druzyny Piersciania. Z pamieci cytowalem, moglem cos przekrecic.:? a było cos takiego, ale jeden głupi tekst jeszcze nie świadczy o tym że w filmie popeniono jakiś specjalny błąd - orki się pojawiają a co z tymi goblinami? czepiać się szczegółów można zawsze, i jak się chce to się zawsze coś znajdzie, sam mogę się doczepi wileu rzeczy, dużo mi się nie podobało i w każdej kolejnej części więcej. żeby nie być gołosłownym:
FOTR:
-Aragorn rozwala sam ekipę nazguli
-Aragorn walczy z setką orków :roll:
-hobbici kładą kamieniami opancerzonych uruk-hai (Extended edition)
TTT:
-jeźdzcy Rohanu szarżujący z niemal pionowej ściany
-i skąd się ich tylu właściwie wzięło? wcześniej eomer mial ich może z 50 (jasne że mozna się domyślac że skoczył jeszcze po kumpli ale że znalazł ich tysiące to już trochę dziwne)
-Gimli i Aragorn odpierający we dwóch wrogów spod bramy
-Legolas zawsze tak celnie strzela ale jak przyjdzie co do czego i trzeba załatwić orka ze zniczem olimpijskim to jakośie może tak trfić zeby zabić
-Legolas na tarczy...
ROTK:
-rozmowa z sarumanem, zamiast stać na balkonie stał sobie na dachu, wszyscy mówią dośc cicho jak się mogli w ogole słyszeć? no chyba że telepatycznie
-katapulty w minas tirith - przynajmniej jeden pocisk wydawał mi się zdecydowani za duży jak na takie katapulty (połozył chyba setkę orków choć nawet się nie poturlał)
-lawina czaszek
-olifanty/mumakile trochę za duże. a zwłaszcza to że takiej wielkości stwory powinny odczuwać ciosy miecza jak ugryzienie komara a tymczasem dostaje taki mieczem w nogę i pada (i to jeszcze od kobiety )
-legolas na mumakilu
-zakończenie- jak już je obcinali to trzeba było je obciąć porządnie...
-atakujące minas tirith trolle choc nosiły zbroje to padały od jednego zadanego przez Gandalfa ciosu podczs gdy troll jaskiniowy w FOTR potrafił wytrzmać duuużo więcej obrażeń a nie miał zadnej zbroi
i pewno by się znalazło wiele więcej
i to wcale nie zmienia faktu że jak dla mnie jest to jeden z najlepszych filmów jakie widziałem. :P
Romeck napisał(a):Chodzi o samo stwierdzenie. Ludzie != Elfy != Krasnoludy. Ale to widocznie zbyt skomplikowane aby zrozumieć.w takim razie doczepiłeś się słowa choć wiadomo co mial na myśli autor tamtego cytatu :twisted:
I naucz się cytować, bo burdel robisz taki, że hej.
!= - różne od
Mefisto napisał(a):Żaden ? Hmm, tracisz w moich oczach...trudno, jakoś mnie to nie martwi 8)
Cytat:A argument o lepszym nakręceniu możesz sobie darować. Krytykować można bowiem wszystko i wszystkich, nawet nie mając pojęcia, jakby to naprawdę zrobić - wystarczy mieć argumenty.oczywiście, tylko że jeszcze trzeba mieć te argumenty :twisted: jak tkoś mówi np. ze widzial głownei balrogi i pająki to chyba musiał spać przez większą częśc filmu :twisted: :twisted: ktoś się czepi że film spłyca książke - tak zwykle jest z filmowymi adaptacjami więc to żadne argument na nie.
Ktoś mówi że wycieto i pozmieniano rózne sceny - i dobrze, przynajmniej nie mamy masy postaci ktor nie odgrywają żadnej roli w opowieści i jest ona przez to bardziej przejrzysta dla przeciętnego widza (np. Tom Bombadil, Glorfindel, Beregond i masę innych). Jakie eszcze argumenty są przeciw władcy?
27-07-2005, 13:17