(05-07-2011, 16:06)Mierzwiak napisał(a): Polecam odświeżyć TF1 wszystkim, którzy mają w głowach jakiś dziwaczny, wyidealizowany obraz tego filmu i nie pamiętają jaka w tamtym filmie jest zawartość szamba, jak grają aktorzy, jakie są gagi, dialogi i przez jak dużą jego część ludzie odbierają robotom czas ekranowy.
TF1 widziałem do tej pory jakieś 15 razy, ostatnio ze dwa tygodnie temu i nijak się nie mogę zgodzić. Od jednego i drugiego sequela ten film jest zwyczajnie lepszy. Jedynie pod względem ilości akcji i widowiskowości trójka nad nim góruje, ale problem w tym, że w TF1 lubię również te części filmu, w których robotów nie ma, a nawet większość (jakieś 80%) humoru mi tam odpowiada, w TF3 rozwałka i akcja wymiata, robotów jest więcej i to oczywiście plus, humor jest trochę lepszy niż w dwójce, ale spora częśc scen z ludźmi wyłącznie wkurza, pierwsza połowa filmu to w zasadzie "ROTF Revisited" i podejrzewam że po kolejnych seansach ocena (w przeciwieństwie do jedynki, gdzie ją ostatnio podniosłem) będzie lecieć w dół.
TF1 - 9/10
TF2 - 4/10 (wersja kinowa, ale już 120 minutowy fanedit jaki zazwyczaj oglądam to dla mnie film na 6/10)
TF3 - 7/10
Ale tak czy inaczej TF3 kupuję na blu jak się tylko ukaże i będę oglądał czy to w całości czy na wyrywki niezliczoną ilość razy.
05-07-2011, 23:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-07-2011, 23:45 przez Gieferg.)