Jacuzzi bardzo słusznie zauważył â to najlepszy z sezonowych blockbusterów [może najlepszy], który nie ukrywa tego, że jest blockbusterem i że jego głównym celem jest zarobienie jak największej ilości kasy oraz zadowolenie jak największej ilości widzow. I to się udaje, i nie ma co szukać negatywów, bo âPiraciâ to kino zwyczajnie zgrabne, dynamiczne, pełną geba rozrywkowe, dla dzieci, dla dorosłych, wykształciuchów i nieuków. 3 godziny mija bez bólu dupy, akcja gna do przodu ani za szybko, ani za wolno â kino skrojone idealnie, bez większych wpadek scenariuszowych [pokomplikowane, ale zrozumiale], reżyserskich [Verbinski wie, co robi], warsztatowych [kapitalna scenografia, kostiumy, efekty, muzyka], aktorskich [Depp świetny, reszta w tle i nikt nie przeszkadza]
To nie jest moja ulubiona seria, bo jestem stary prykiem o wrażliwości lekko stępionej, niemniej nie żałuję pieniędzy wydanych na bilet. Obejrzałem, fajne. I już mi wyleciało z głowy.
To nie jest moja ulubiona seria, bo jestem stary prykiem o wrażliwości lekko stępionej, niemniej nie żałuję pieniędzy wydanych na bilet. Obejrzałem, fajne. I już mi wyleciało z głowy.
25-05-2007, 14:21