Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Girl with the Dragon Tattoo (2011)
Mental napisał(a):Ale serio Craig i inni aktorzy wznieśli się w tym filmie na jakieś wyżyny?
Może te "wyżyny" to słowo kojarzące się z bardziej rzucającym się w oczy aktorstwem, a mi chodziło o role(nie tylko w Dziewczynie, ale we wszystkich filmach Finchera) do których ni cholery nie mogę się przyczepić chociażbym bardzo chciał. Praktycznie u każdego innego reżysera się coś znajdzie, u Davida zawsze bez żadnej fałszywej nutki. Aktorstwo jest prima sort patrząc z perspektywy całego zespołu aktorskiego aniżeli pojedynczych postaci, chociaż akurat w Dziewczynie Mara się wyróżnia.

Artemis napisał(a):Szwedzka wersja nie jest zrealizowana o klasę gorzej... W ogóle nie jest zrealizowana gorzej, co więcej, ma wg mnie sprawniej poprowadzoną intrygę i wyrazisty motyw muzyczny.
Chodziło mi tylko o to jak wygląda i brzmi - zdjęcia, scenografia, muzyka, kostiumy, montaż(ale to na poziomie ciachania ujęć z danej sceny, a nie tego w jakim tempie buja się cała fabuła). Tutaj Fincher wygrywa z każdym i jakiś anonimowy Szwed nawet nie ma co podskakiwać, jednak jeśli chodzi o scenariusz, czyli działkę Zailliana to nie mam zamiaru go bronić(chociaż dialogi trzymają poziom), bo samemu w głowie mam parę wariantów jak możnaby lepiej chociażby zakończyć całe śledztwo, więc możliwe, że Szwedzi zrobili to lepiej.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Wiadomości w tym wątku
RE: The Girl with the Dragon Tattoo (reż. David Fincher) - simek - 17-01-2012, 23:19