Sam film to jedno, a co zwróciło moją przynajmniej uwagę w sposób szczególny, to fakt, że PISF wypiął na "Układ zamknięty" swój socjalistyczno-misjonarski zadek. Widmo braku dotacji ze strony rzeczonego stanowić MOŻE dowód, że członkowie PISF-u nie mają zamiaru występować przeciwko wszelakim układom zamkniętym, w ten czy inny sposób związanym z postkomuszymi spec-służbami, które - co tu dużo ukrywać - sprawują wciąż realną i niepodzielną władzę.
PISF ładuje publiczną kasę w produkcje propagandowe lub festiwalowe i tym się głównie zajmuje, takie ma zadanie. W obliczu powyższego ich odmowa wcale mnie nie dziwi. PISF nie będzie łożył na film:
- uderzający w złodziejstwo aparatu fiskalnego
- uderzający w ubecję
O ile taki faktycznie ma być "Układ zamknięty", bo z drugiej strony mam pełne prawo mieć cokolwiek uzasadnione obawy, czy to nie kapiszon. W końcu dowiedziałem się z newsa stacji wyraźnie ukierunkowanej (TOKFM), a Shamar napisał, że było o nim w Polsacie. Wszystko się oczywiście okaże, mam nadzieję, że w niedługim czasie.
Anyway, film nie zdobył sobie łaski namaszczenia przez Państwowy Instytut Misjonarskiej Tuby Filmowej, a w przypadku poruszanej tematyki, zjawisko to staje się intrygujące.
PISF ładuje publiczną kasę w produkcje propagandowe lub festiwalowe i tym się głównie zajmuje, takie ma zadanie. W obliczu powyższego ich odmowa wcale mnie nie dziwi. PISF nie będzie łożył na film:
- uderzający w złodziejstwo aparatu fiskalnego
- uderzający w ubecję
O ile taki faktycznie ma być "Układ zamknięty", bo z drugiej strony mam pełne prawo mieć cokolwiek uzasadnione obawy, czy to nie kapiszon. W końcu dowiedziałem się z newsa stacji wyraźnie ukierunkowanej (TOKFM), a Shamar napisał, że było o nim w Polsacie. Wszystko się oczywiście okaże, mam nadzieję, że w niedługim czasie.
Anyway, film nie zdobył sobie łaski namaszczenia przez Państwowy Instytut Misjonarskiej Tuby Filmowej, a w przypadku poruszanej tematyki, zjawisko to staje się intrygujące.
Kiedy rozum śpi, budzą się eksperci.
17-02-2012, 20:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-02-2012, 20:05 przez Tomkiewicz.)