Pierwsze żółwie są spoko, oglądam od czas do czasu z przyjemnością. Film mimo że z oczywistych względów nie tak hardkorowy jak oryginalne, czarno-białe komiksy, to i tak bliższy im niż kreskówce. Wątek zdeprawowanej dzieciarni trochę psuje wizerunek całości, ale jest do przeżycia. Ogólnie jest dobrze.
Nie można tego samego powiedzieć niestety o części drugiej, która jest znacznie bardziej dziecinna, kolorowa i głupkowata, nie ma już tego tego fajnego klimatu znanego z jedynki. Z kolei część trzecia nie podobała mi się nawet gdy ją oglądałem jako nowość w wypożyczalniach więc nie próbowałem już potem nigdy jej sobie przypominać.
btw, reboot w drodze.
Nie można tego samego powiedzieć niestety o części drugiej, która jest znacznie bardziej dziecinna, kolorowa i głupkowata, nie ma już tego tego fajnego klimatu znanego z jedynki. Z kolei część trzecia nie podobała mi się nawet gdy ją oglądałem jako nowość w wypożyczalniach więc nie próbowałem już potem nigdy jej sobie przypominać.
btw, reboot w drodze.
11-03-2012, 23:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-03-2012, 23:26 przez Gieferg.)