Choć rok 2012 pod względem fantastyki zdaje się koncentrować wyłącznie na "Prometeuszu" to dla mnie jedną ważniejszych premier jest najnowszy film Alfonso Cuarona "Gravity".
Wedle tego co na razie wiem o samym filmie to ma opowiadać astronautach, którzy naprawiają jakąś stację orbitalną, satelitę, coś w tym stylu. Niestety stacja zostaje zniszczona i tak nasza dwójka znajduje się sama w przestrzeni kosmicznej i jakoś muszą wrócić na ziemię.
W filmie zobaczymy Sandrę Bullock i George'a Clooneya.
Alfonso Cuaron już przy "Ludzkich dzieciach" pokazał, że potrafi nakręcić niesamowite filmy w ramach szeroko pojętej fantastyki.
Tym samym co do tego filmu mam bardzo wysokie oczekiwania i liczę na porządne S.F.
Na razie nie ma jeszcze żadnych plakatów, teaserów, trailerów itd.
Film wejść do amerykańskich kin w listopadzie wersji 3D jak i 2D.
Wedle tego co na razie wiem o samym filmie to ma opowiadać astronautach, którzy naprawiają jakąś stację orbitalną, satelitę, coś w tym stylu. Niestety stacja zostaje zniszczona i tak nasza dwójka znajduje się sama w przestrzeni kosmicznej i jakoś muszą wrócić na ziemię.
W filmie zobaczymy Sandrę Bullock i George'a Clooneya.
Alfonso Cuaron już przy "Ludzkich dzieciach" pokazał, że potrafi nakręcić niesamowite filmy w ramach szeroko pojętej fantastyki.
Tym samym co do tego filmu mam bardzo wysokie oczekiwania i liczę na porządne S.F.
Na razie nie ma jeszcze żadnych plakatów, teaserów, trailerów itd.
Film wejść do amerykańskich kin w listopadzie wersji 3D jak i 2D.
12-04-2012, 20:09