We Are Marshall - Mam problem z tym filmem, z jednej strony film to fajna i na prawdę ciekawa historia o próbie odbudowy drużyny football'owej, której zawodnicy zginęli w katastrofie lotniczej. Wiele przeciwności losu, płaczu, problemów itd, ale w końcu jakiś tam mecz wygrywają. Wszystko fajnie, tylko po co taka ckliwa historyjka, skoro jak się potem okazuje ta drużyna to jedne wielkie cioty, które przez następne klika lat wygrali (o ile dobrze pamiętam) bodajże 9 meczy a przegrali ze 60. Takich historyjek z katastrofa w tle można by znaleźć wiele i to choćby z drużynami, które potem wzniosły się na wyżyny. Żeby daleko nie szukać wspomnę on Manchesterze United.
Mimo wszystko film mi się podobał i warto go obejrzeć.
7/10
Jarhead: Żołnierz piechoty morskiej - Żałuję, że dopiero teraz obejrzałem, bo to na prawdę bardzo dobry film. Muzyka, zdjęcia, aktorstwo, wszystko na bardzo dobrym poziomie. No i film jest bardzo bardzo ciekawy i nie nudzi ani przez chwilę mimo tego, że nie mamy tu nawet żadnej wymiany ognia. Ale po co to, można zrobić ciekawy film wojenny bez tego.
8/10
Mimo wszystko film mi się podobał i warto go obejrzeć.
7/10
Jarhead: Żołnierz piechoty morskiej - Żałuję, że dopiero teraz obejrzałem, bo to na prawdę bardzo dobry film. Muzyka, zdjęcia, aktorstwo, wszystko na bardzo dobrym poziomie. No i film jest bardzo bardzo ciekawy i nie nudzi ani przez chwilę mimo tego, że nie mamy tu nawet żadnej wymiany ognia. Ale po co to, można zrobić ciekawy film wojenny bez tego.
8/10
24-04-2012, 08:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-04-2012, 08:11 przez Turus.)