Tremors(reż. Ron Underwood)
Wstrząsy - Bardzo dobry film, po pierwsze jest lekki i ma świetny klimat. Po drugie jest bardzo dynamiczny, dużo się dzieje i nie da się nudzić no i wspaniałe aktorstwo. Dodatkowo dochodzi dobra muzyka, ładne plenery i kapitalne efekty specjalne. Odkąd po raz pierwszy wyczekałem i obejrzałem film na TVP oszalałem na jego punkcie - bardzo mi przypadł do gustu. Mocne 7,5/10.

Wstrząsy 2 - Spodziewałem się czegoś gorszego, ale otrzymałem całkiem niezły sequel. Zacznę od początku - wielki minus to brak Bacona w obsadzie, przez co nie uświadczymy tak świetnego duetu jak to było w Tremors. Film nie ma tak lekkiego klimatu jak poprzednik, choć w czasie trwania się wyluzuwuje. Aktorzy grają bardzo dobrze i tylko ''nowy'' trochę kuleje, ale nie irytuje. Efekty specjalne są bardzo dobre, nie zauważyłem potknięć. Nawet CGI było przyzwoite. Produkcja nie ma też takiego tempa i dynamizmu jak pierwowzór, ale raczej nie da się nudzić. Pomysł z dwunożnym Chwytoidem był kuriozalny, ale chwycił. Ogólnie Wstrząsy 2 są dobrym filmem i mimo paru minusów są w miarę godną kontynuacją, ale do poziomu pierwszych Wstrząsów jeszcze im brakuje. 6,5/10.

O III i IV szkoda się wypowiadać ;)
http://imageshack.us/photo/my-images/815/zdjcie0299r.jpg/ - mam jeszcze na video, za dwójkę swego czasu dałem 35zł. Ale niech stracę :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Wiadomości w tym wątku
RE: Tremors(reż. Ron Underwood) - Goro Gondo - 14-07-2012, 17:30

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości