(28-07-2012, 00:04)Rodia napisał(a): Ale chyba powoli jednak wyrastam z tego typu filmów.
Raczej dorastasz :) Zaskoczyłeś mnie tym postem trochę.
Cytat:Scenariusz jest epicki, trzyma się kupy, trzyma w napięciu, idealnie rozpisuje wszystkie postacie i balansuje akcenty.
(...)
To, co mi się nie podoba to potworne dziury scenariuszowe, masa sucharnych tekstów, od których bolą zęby i ogólna głupota, która nieraz atakuje widza z ekranu z taką siłą, że nie można nie zrobić facepalma.
No to jak w końcu z tym scenariuszem? :)
Cytat:Ogólnie pierwsza połowa filmu podobała mi się bardziej niż druga. Była bardziej intrygująca, wolniejsza, ciekawsza, widz jeszcze nie wiedział dokładnie z czym ma do czynienia i jak to ugryźć. Aura raczej kryminalno-szpiegowska niż wojenna. Fajna.
Dokładnie.
Cytat:ten sam frenetyczny, a jednocześnie idealny montaż, te same przejrzyste, a jednocześnie zapierające dech w piersiach sceny akcji.
Oj, nie do końca. Po raz pierwszy bardzo rwany był tu montaż, a przy tym tez miejscami za bardzo w kierunku Bourne'a startował. Przykład? Selina nieoczekiwanie rozwala zakapiorów Bane'a - co widzimy? Praktycznie nic. Tu jakiś obcas, tam coś tam i już są na ziemi. Nie było też płynności w kolejnych scenach (patrz: prolog).
Cytat:A może to po prostu film o niczym? Bo niestety takie wrażenie też miałem - epicki, monumentalny, rozdęty do granic możliwości, zatracony w swoim blasku.
Niestety, to właśnie mam odczucie - ładna technicznie, sympatyczna wydmuszka. Reboot Spider-mana dał mi znacznie więcej satysfakcji na tym polu, co, biorąc pod uwagę dorobek i status Nolana, nie za dobrze świadczy o TDKR.
Cytat:Kocham Cię, Chris. Tylko już nie rób więcej adaptacji komiksowych.
Zaryzykowałbym nawet swierdzienie, że w ogóle mógłby kilka lat odpocząć :) No chyba, że poza Gackiem ma w rękawie jakąś bombę faktycznie.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings
28-07-2012, 00:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-07-2012, 00:28 przez Mefisto.)