(01-08-2012, 12:40)Danus napisał(a): No właśnie słabo pamiętasz tą scenę, bo gdybyś pamiętał to byś wiedział, że ten film nie jest o space jockeyach tylko o jakiś tam albinosach, którzy przebierają się za legendarne stworzenie znane z Alien.
W Alienie skamielina była ogromna, miała nienaturalne długie kończyny górne, i widać było, ze ciało jest "słoniowate"
Mogę słabo pamiętać, gdyż Aliena oglądałem ostatni raz jakieś pięć lat temu. Tylko że mnie nic a nic nie obchodzą space jockeye, chciałem po prostu obejrzeć dobry film sci-fi, z podróżą na statku, eksploracją obcej planety, jakąś tajemnicą, fajnymi postaciami(nie wszystkie oczywiście) itp.
W pierwszym Alienie najważniejsze były niedopowiedzenia, i podskórny strach, w dwójce - akcja, trójka była raczej eksperymentem(udanym) a czwórka już tylko dla pieniędzy robiona.
Prometeusz ma szansę rozpocząć nową trylogię filmów sci-fi dla dorosłych. I to oczywiste, że nie odpowiada na większość pytań. To by było nierozsądne z punktu widzenia producentów, prawda?
02-08-2012, 17:49