Do worka z Avengers oczywiście, bo choć to film nakręcony w bardzo realistycznym tonie, przedstawia nieistniejące, nierzeczywiste i nierealistyczne stworzenia/wydarzenia. No chyba że dzisiaj na konferencji prasowej Amerykańscy (a jak!) naukowcy obwieszczą, że udało im się otworzyć okno do innego wymiaru, wtedy - niezależnie od tego co jest po drugiej stronie - Mgła zmieni worki :)
Poza tym to nie jest żadna moja teza sformułowana ot tak na potrzeby dyskusji o TDKR. Z realizmem rozumianym stricte Batmany Nolana nie mają moim zdaniem nic wspólnego i od 2005 roku powtarzam, że to wyłącznie realizm w ramach konwencji, czym broniłem go gdy inni zarzucali, że Nolan mówi o realizmie, a z realizmem jego film nie ma nic wspólnego. Jak widać ile osób tyle sposobów postrzegania tych filmów :)
Poza tym to nie jest żadna moja teza sformułowana ot tak na potrzeby dyskusji o TDKR. Z realizmem rozumianym stricte Batmany Nolana nie mają moim zdaniem nic wspólnego i od 2005 roku powtarzam, że to wyłącznie realizm w ramach konwencji, czym broniłem go gdy inni zarzucali, że Nolan mówi o realizmie, a z realizmem jego film nie ma nic wspólnego. Jak widać ile osób tyle sposobów postrzegania tych filmów :)
07-08-2012, 08:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-08-2012, 08:25 przez Mierzwiak.)