Bardzo solidny film, które ma swoje niedoróbki, ale za to jest dość świeżym podejściem do motywu podróży w czasie i jego wykorzystania w kontekście całej fabuły. Scenariusz może i ma braki, ale tu plusy przysłaniają minusy ;) Mi osobiście film podobał się bardziej od scen na farmie. Miało to jakiś bardziej redneckowy klimat, nie wspominając o freakin hot Emily Blunt w czarnej koszuli nocnej i świetym dzieciaku, który miażdżył w każdej scenie swoich starszych kolegów. Looper to ewidentnie dwie fabuły w jednym, które mają zaledwie kilka punktów wspólnych. Uważam, że trochę za mało było Willisa, przez co jego wątek może być rozpatrywany jako średnio trzymający się kupy. Dla mnie motywacja tego bohatera była jasna i klarowna, a sama końcówka
O wiele lepiej poradził sobie za to JGL, który wreszcie nie był JGL-em. Fajna charakteryzacja, dobrze zagrana rola (już kolejna w tym roku).
Wizja przyszłości podobała mi się - nie ma bzdurnych neonów na każdym rogu ulicy, samochody to nie fruwające futurystyczne wersje Escalade'ów. Motorki w pełni akceptuję, bo to coś pokroju dzisiejszych segwayaów (totalny bajer). Jedynie do czego mógłbym się przyczepić to kompy i brak jakiejkolwiek oryginalności w zakresie hardware'u ;)
Podsumowując - dobry film, te 94% na RT to gruba przesada, ale bawiłem się na Looperze lepiej niż na TDKR, i dziebko gorzej niż na Dredzie.
Aha, Piper Perabo ma super dupę.
7,5/10
O wiele lepiej poradził sobie za to JGL, który wreszcie nie był JGL-em. Fajna charakteryzacja, dobrze zagrana rola (już kolejna w tym roku).
Wizja przyszłości podobała mi się - nie ma bzdurnych neonów na każdym rogu ulicy, samochody to nie fruwające futurystyczne wersje Escalade'ów. Motorki w pełni akceptuję, bo to coś pokroju dzisiejszych segwayaów (totalny bajer). Jedynie do czego mógłbym się przyczepić to kompy i brak jakiejkolwiek oryginalności w zakresie hardware'u ;)
Podsumowując - dobry film, te 94% na RT to gruba przesada, ale bawiłem się na Looperze lepiej niż na TDKR, i dziebko gorzej niż na Dredzie.
Aha, Piper Perabo ma super dupę.
7,5/10
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
08-11-2012, 17:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-11-2012, 17:50 przez Snappik.)
Spoiler