(14-08-2013, 23:25)Luxorek napisał(a): Czas wyjąć głowę z tyłka i przestać żyć według zasady "cudze chwalicie, swego nie znacie".
Chwale gdy widzę, że jest co chwalić. Chwalić mogę obydwie gry, bo uważam, że są wspaniałe pod wieloma względami, które uderzają w moje gusta, ale w tych cholernych CGIaskach of Platige Image, ja po prostu nie widzę nic specjalnego.
A co do rzekomych zachodnich komentarzy:
1 - tego rodzaju gromkopierdne deklaracje pojawiają się przy prawie każdym filmiku CGI, który jest w taki czy inny sposób fajny wizualnie.
2 - jestem bardzo zainteresowany odbiorem wieśka w anglojęzycznej części świata i często zaglądam na zagraniczne newsy związane z tą marką w poszukiwaniu komentarzy i nie natrafiłem na jakiś szczególny entuzjazm względem tych animacji. Przynajmniej nie większy niż w przypadku filmików wypuszczanych przez konkurencyjne firmy. A już na pewno nie tak duży jak u polskich graczy, których reakcje można podsumować jako "OMG Moje Oczy Nie Widziały Niczego Pięknięjszego. Załatwiliśmy Konkurencję!!!!1111".
W takim np. przywołanym przez Ciebie Kotaku, dziś jedne z najwyżej ocenianych komentarzy dotyczyły miedzy innymi właśnie tego jak słaby jest voice acting, jak przekombinowana akcja, epileptyczna kamera, czy chociażby tego, że dziś pod względem czysto technicznym takie filmy nie są niczym specjalnym.
I żeby nie było. Mi się akurat ten konkretny trailer podobał. Pomysł jest bardzo zacny i to najlepszy ze wszystkich wiedzminowych CGI-festów. Po prostu jest tu też trochę zmarnowanego potencjału, a reszta filmów od PI z tej marki, spływa po mnie kompletnie.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
15-08-2013, 01:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-08-2013, 01:25 przez Proteus.)