(04-11-2013, 18:04)Cassel napisał(a): ........... 3. Pacific Rim
Zgadli Solo, Persona, Craven i Sancho, jeszcze tylko Mefisto pocelował w jakieś "The Red Shoes".
Na fotce leżą czerwone pantofelki, to strzeliłem w klasykę kina, nie chciało mi się szukać :)
Cytat:6. The Heat
Zgadli Gemini, Craven, Berus, Solo i Persona, a Mefi pomysłowo strzelał w "Urodzonego 4 lipca".
Nie oglądałem tej marnej komedii z Sandrą - jest tylko jedno Heat. Amen.
Cytat:8. Układ zamknięty
Mefistowi wyglądało to znajomo i polsko, dlatego strzelił w "Sępa",
Kurwa, a zastanawiałem się też nad Układem - żadnego nie widziałem, więc i tak cud, że z polskim kinem mi się skojarzyło :P
Cytat:10. Upside Down
Tak wygląda mocz na suficie. Jako jedyni wiedzieli o tym Craven i Persona. Mefisto stwierdził, że takie plamy tylko w horrorach japońskich, więc postawił na "Dark Water".
Też nie oglądałem.
Cytat:......... 12. My Week with Marilyn
Może to Michelle Williams, a może jej dublerka. Na pewno nie Meg Ryan, jak słusznie zauważył Mefi.
W sumie wstyd, bo lubię ten film - to przez te szuwary :)
Cytat:......... 14. World War Z
Trudne, bo tylko Solo i Persona dali radę, a jeszcze Berus spróbował z "Now You See Me".
Trudne, bo pewnie nikt nie widział :)
Cytat:......... 16. Gambit
Persona, Gemini, Craven, Donia i Solo na tak, Mefisto dał "Noc generałów", a Sancho którąś "Sprawę Thomasa Crowna".
Jeśli to ten nowy Gambit, to znowuż nie oglądałem - Noc Generałów mi się skojarzyła, bo tam były podobne obrazy, mimo iż głównego bohatera prześladował inny malunek :)
Cytat:......... 19. Cudowne dziecko
Nikt nie poznał Aleksandra? Przecież to geniusz był!
Straszny wybór.
Cytat:......... 21. The X Files
Niektórzy napisali "X-files: Fight the Future" albo "X-files: Pokonać przyszłość". Czegoś takiego nie wyszukuje IMDb, więc początkowo nie chciałem tego uznać (bo może to jakiś pojedynczy odcinek serialu?), ale zajrzałem na Filmweb i tam podają taki właśnie polski podtytuł. Pierwsze słyszę, ale dobra, zaliczam ten tytuł.
To dziwne, że pierwsze słyszysz, skoro w kinach pod takim tytułem wyświetlali, na video i dvd też był taki. Słaby research :P
Cytat:......... 22. Convoy
A ksywa jego była Rubber Duck i właśnie taka kaczka zdobiła maskę jego ciężarówki. Tylko Berus nie wiedział oraz Mefisto, który dał "Death Proof".
Tyle mam na swoją obronę:
![[Obrazek: death-proof-chevrolet-nova.jpg]](http://www.madness-us-cars.com/actualite-vehicules-americains/death-proof-chevrolet-nova.jpg)
Cytat:......... 28. Hyde Park on Hudson
I to się nazywa trudna zagadka! Nikt z graczy nie pokusił się o jakikolwiek strzał. Pocieszę was, że ja też nie miałbym pojęcia.
Nic dziwnego, skoro dajesz kadr z hot dogiem bez żadnych tropów. Równie dobrze mógłbyś wkleić kadr z coca-colą i pytać się co to :P Do dupy kadr i Ty to wiesz.
Cytat:......... 32. Evil Dead
Nowe "Martwe zło" poznali Szaman, Craven, Berus, Persona i Solo. Donii skojarzyło się to z "Innymi", Geminiemu z "Rec", a Mefiemu z "Obecnością".
Nie skojarzyło mi się - nie oglądam współczesnych horrorów, więc zwyczajnie strzeliłem :>
Drugi zestaw może być trudniejszy, bo nie ma czasu na szukanie odpowiedzi :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings
04-11-2013, 23:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-11-2013, 23:30 przez Mefisto.)