desjudi napisał(a):Popatrzcie na jeden z tytułów na liście weekendowej â âOnceâ. Budżet â 150 tys. âŹ, zarobek â ponad 2 mln $. Kino irlandzkie idzie w górę 8)
Film ma znakomite recenzje i ogólnie wygląda bardzo sympatycznie. Ciekawe, czy ktoś wreszcie ruszy głową i sprowadzi ten film do nas...
===
Wiedziałem, że Ratatuj wygra ze Szklaną Pułapką - w końcu to Pixar, a recenzje film zbiera wyjątkowo pozytywne (podobno najlepsza animacja dla starszego widza od czasów "Spirited Away"!), pewnie i nominacja Oscarowa będzie...
Szokujący jest sukces Shreka Trzeciego, niesamowite osiągnięcie, choć dziwi mnie, bo tak nieudolnej kampanii (te plakaty!) nie widziałem już dawno. Ale to chyba głównie zasługa popularności Shreka w naszym kraju. Jednak wątpię, żeby wyszło z tego coś niezwykłego - prawdopodobnie obraz odnotuje spore spadki w ciągu następnych tygodni, a Shrek Trzeci zostanie zdetronizowany ;) przez inny wakacyjny hit.
A co do "Transformersów" - będzie spory sukces, ale nie przewiduję otwarcia powyżej 100$ - ~80 max. Ale pewnie spadki będą małe, więc tytuł swoje zarobi. A jeśli recenzje pozytywne się utrzymają, to szykuje się, że obok "Ratatuja" będzie to przebój sezonu.
02-07-2007, 17:42