(29-12-2013, 11:26)Danus napisał(a): Khet, nie wiem gdzie ty widzisz te większość opinii, że film jest pocięty, albo za krótki. ja właśnie widzę większość zarzutów takich jak film rozwleczony i dużo nudnych niepotrzebnych scen.No to każdy widzi co chce, najwyraźniej :). O tym świadczy już sam fakt, że shamar potrafi wyjąć z kontekstu JEDNO zdanie, z jednej spośród kilkudziesięciu recenzji, i nazwać to argumentem za tym, że film jest żałosnym skokiem na kasę.
Poza za dużo tu nadinterpretacji trochę. Też bym wywalił z DoS parę scen, ale nie znaczy to od razu, że uważam film za "rozwleczony". A tu wystarczy, że ktoś stwierdzi, że jakaś tam scena była zbyt długa, to automatycznie wrzuca się tę opinię do wora "Dowody na to, że film jest rozwleczony".
Ale to tyle w tej kwestii, bo nie chodzi mi o przekonywanie kogokolwiek do tego, by lubił trwające po 4h filmy z tej serii. Chodziło mi tylko o dziwne uogólnienia i traktowanie opinii części piszących, jako faktu rzekomo stwierdzonego przez tych mitycznych "wszystkich".
29-12-2013, 12:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-12-2013, 12:48 przez Khet.)