(08-01-2014, 23:50)und3r napisał(a): Eee ponieważ to wciąż świetne przygodowe fantasy? Będące właściwie esencją przygodówki i rozrywki w klimatach Śródziemia? Że jest gorsze od FotR? Wiedzieliśmy to przed pierwszym trailerem. Przebicie perfekcji jest niemożliwe z definicji. A już na pewno nie przy użyciu ekranizacji książki dla dzieci, z dziecinną fabułą i dziecinną właściwie całą resztą. Twoje zarzuty o slapstickowość w tym kontekście są bez sensu.
Po pierwsze: ale przecież nikt jeszcze nie zdołał powiedzieć co jest gorsze, bo dalej wszystko jest perfekcyjne, tylko film gorszy. Dziwne.
i Druga rzecz: piszesz, że moje zarzuty o slapstickowość w tym kontekście są bez sensu, kiedy ja właśnie cały czas piszę, że w tym właśnie konkretnym kontekście ta slapstickowość byłaby ok. Czy to naprawdę tak ciężko zrozumieć? W każdym kolejnym poście muszę tłumaczyć rzeczy których nie powiedziałem.
Powiedziałem, że ekranizacji w dużo mroczniejszej i poważniejszej konwencji czyni ten cały slapstick nie na miejscu, mimo, że do oryginalnego materiału pasował całkowicie.
Prościej:
Czy slapstick pasowałby do ekranizacji Hobbita - tak.
Czy slapstick pasuje do ekranizacji autorstwa PJ - nie.
(09-01-2014, 00:04)Spirit napisał(a): WTF?!!!Proszę mi punkt po punkcie wymienić co też PJ sobie pododawał, poprzerabiał co chciał i które to są w Hobbicie "najbardziej dziecinne i najsłabsze motywy" bo zwyczajnie nie ogarniam:))))
Zapytaj wujka google.
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.
09-01-2014, 00:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-01-2014, 00:11 przez Negatywny.)