W sumie masz rację we wszystkim co napisałeś. Choć ja uważam iż serial nie przez kilka serii ale do 8 sezonu miał dobry poziom, tendencja zwyżkowa była od 2 serii do 8 serii, a nie przez kilka sezonów, ale ja w mniejszości jestem i nikogo do mojego zdania nie przekonam i nie będę próbował:) W 1 serii to poza paroma wyjątkami stany średnie a aktorsko to drewno w większości odcinków, w życiu bym nie pomyślał że np. z Anderson będzie tak dobra aktorka co pokaże pozniej w serialu ale i poza XF, w serialach i filmach głównie BBC. Ale to były jej początki, jedna z pierwszych ról, więc to nie tak dziwne, choć chyba w Beyond the Sea pokazała że ma potencjał. W MM 1 i 2 sezon miały bardzo dobry poziom tylko że drugi sezon to nie serial Cartera ale Morgana i Wonga a 3 przeciętny sezon MM to też nie Cartera (napisał pare odcinków ale nie był głównym scenarzystą i executive producerem w tej 3 serii) tylko bodaj Chipa Johannessena. Ze zdjęciami to pełna zgoda że były na świetnym poziomie w obu serialach. O Harsh Realm i LG to nie wiem co powiedzieć, jakie miały zdjęcia, choć chyba też ta sama ekipa w większości reżyserów, zdjęciowców, bo zwyczajnie nie pamiętam tych seriali, ale z tego co wiem to chyba nawet LG są dostępni w całości na YT. A co do Irlandczyka to zgadzam się, że przegiął z nim za bardzo, ale chodziło mi nie o niego tylko o to, że praktycznie chyba każda postać bluzgała chyba z głównych bohaterów, choć on akurat najwięcej i w jego przypadku najbardziej to w oczy się rzucało a raczej w uszy. Rzeczywiście jakby na siłe bo mogli więc dokładali ile mogą bluzgów. Ciekawe czy też w AMC serialu też tak będzie bo podobno tworzy dla AMC jakiś serial, pewnie kolega z XF go ściągnął. Wogóle ja jestem zaskoczony tym jak wiele mogli w MM i XF pokazywać scen brutalnych, przemocy i to w stacji FOX. Mnie sie wydaje po Pilocie After, że Carter to chyba trochę jeśli chodzi o seriale żyje jeszcze w latach 90 ubiegłego wieku.
13-02-2014, 02:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-02-2014, 02:25 przez michax.)