01.
Pacific Rim - sporo osób wpisywało Elysium.
02.
Aliens - jeden z najtrudniejszych kadrów, tylko trzy osoby rozpoznały to kultowe dzieło. Jako, że postanowiłem, że windy będą motywem przewodnim tej edycji...
03.
Fat Man and Little Boy - mało popularny film, ale dobry i kadr przedstawia charakterystyczny "Demon's Core". Tylko trzy trafienia.
04.
Tangled - ponad połowa poprawnych trafień. A ja myślałem, że to będzie hardkor.
05.
Highlander - :)
06.
Ran - Raczej dobrze poszło.
07.
Fifth Element - spodziewałem się trochę kompletu, ale kilka osób nie skojarzyło.
08.
Seven Psychopaths - Moja ulubiona scena w filmie. Kilka osób fajnie skojarzyło tu Milczenie Owiec.
09.
Strange Days - No i trzeci z najtrudniejszych. W życiu bym nie zgadł choć lubię film. Mierzwiak, patyczak, Persona - czy pomogły fajerwerki?
10.
Sucker Punch - tu też liczyłem na komplet ale jednej osobie powinęła się noga (pssst "Przyczajonym i Ukrytym" nie było Zettai Ryouiki ;) )
11.
Frozen - to było poniżej pasa, ale sześciu uczestników podołało.
12.
Death Machine - OK kto widział tą perełkę, kto przeszukał filmy z Rachel?
13.
Wofl of the Wall Street - Bardzo dużo poprawnych.
14.
A Serious man - Niemal połowa poprawnych odpowiedzi.
15.
Dark City - 10 poprawnych, to nie było trudne :)
16.
Matrix Revolutions - 8/15.
17.
Time Bandits - Po forumiakach spodziewałem się więcej poprawnych odpowiedzi.
18.
Beast of 20,000 Fathoms - Śledzący temat o Godzilli poradzili sobie łatwo ;) Ciekawe skojarzenia z Shutter Island. Tzn ja wiem, że latarnia, ale ten format i jakość?
19.
Loaded Weapon 1 - Razem z Sucker Punchem najczęściej odgadywany kadr.
20.
Avengers - Kilka osób dało się podpuścić, w sumie to zabawne bo dopiero jak ruszył konkurs dotarło do mnie że jak byk jest logo SHIELD, ale i tak 5 osób nie zgadło. Ciekawe typy to 1941,
21.
Chronicles of Riddick - 10/15.
Szczegółowo:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1tV-t7c3YE01uBdWn896DqMj7peSoQtysipalw-mkItw/edit?usp=sharing