SPOILERY SPOILERY SPOILERY
No i skonczylem , niestety przez te 2h meczylem sie okropnie i nawet szynka turystyczna mi nie pomogla.
Plusy :
-Koncowa scena , naprawde wysoki poziom
-Wykonanie Transformerow ,lepiej chyba sie juz nie dalo
-Humor , mierny ,ale jakis tam jest ,zawsze warto usmiechnac mordke w kinie ,po to sie tez chodzi
-Efekty specjalne ,no tu sie klania nominacja
Minusy :
-Nastolatkowie jako bohaterka swiata
-Transformer-radio ,Transformer mikrofalowka/komputer (nie chce mi sie wracac do tego), transformer budka telefoniczna
-Sikajacy Transformer na agenta FBI
-Cala scena ukrywania sie Optimusa i kompanow przed rodzicami tego malego gnoja
-Milosc drewniana jak noga dziadka Wladka
-Glowny bohater - dno
-Ucieczka glownego bohatera na rozowym rowerku przed Transformerem
-Rodzice glownego bohatera
-W pewnym momencie muza z Kill Bill ,jakby nie mozna bylo wlozyc czegos innego
-W koncowej scenie glowny bohater biega szybciej od Optimusa
-Koncowa scena podziekowania Optimusa malemu gnojkowi
-Koncowy tekst o naszej planecie i Linkin Park jako koncowa muzyka
Bay biorac sie za ekranizacje Transformerow podjal wysokie ryzyko nagromadzenia sobie przyjaciol lub tez wrogow .Sceny batalistyczne wypadaja swietnie ,jednak to jest chyba jedyny plus tego filmu. Humor na bardzo niskim poziomie ,praktycznie nie powinno go byc moim zdaniem ,bo strojenie sobie zartow wtedy kiedy Ziemia jest atakowana to chyba nie jest na miejscu. Glowny bohater jest to mocne nieporozumienie ,cos ala mlody Connor z T3 albo ten haker z 4.0 (tu strzelam bo nie widzialem ,ale tak mi sie wydaje :) ) .Oczywiscie nie zabraklo sceny na autostradzie ,co bedzie juz chyba normalka w wykonaniu Baya. Wykonanie robocikow stoi na bardzo wysokim poziomie ,a sama scena koncowa jest najlepsza czescia filmu. Wkurzalo mnie tez dyskutowanie transformerow z ludzmi ;/ one powinny robic swoje i sie po prostu zamknac. Wyszedl nam z tego wszystkiego smaczny film dla dzieci ,przemocy jako takiej nie ma ,krwi zero ,ale tak mialo byc , nie wolno tez przesadzac ,liczy sie dobra zabawa (ktorej niestety nie odczulem) :wink: Film bedzie mial swoich wrogow jak i niezmordowanych wielbicieli ,ktorzy beda go bronic i oddawac za niego swoja ostatnia pare skarpetek . Ja niestety nie bede go bronil i wole zapomniec o tym filmie ,dla mnie on nie powstal.
PS : Dodalem kilka minusow .
No i skonczylem , niestety przez te 2h meczylem sie okropnie i nawet szynka turystyczna mi nie pomogla.
Plusy :
-Koncowa scena , naprawde wysoki poziom
-Wykonanie Transformerow ,lepiej chyba sie juz nie dalo
-Humor , mierny ,ale jakis tam jest ,zawsze warto usmiechnac mordke w kinie ,po to sie tez chodzi
-Efekty specjalne ,no tu sie klania nominacja
Minusy :
-Nastolatkowie jako bohaterka swiata
-Transformer-radio ,Transformer mikrofalowka/komputer (nie chce mi sie wracac do tego), transformer budka telefoniczna
-Sikajacy Transformer na agenta FBI
-Cala scena ukrywania sie Optimusa i kompanow przed rodzicami tego malego gnoja
-Milosc drewniana jak noga dziadka Wladka
-Glowny bohater - dno
-Ucieczka glownego bohatera na rozowym rowerku przed Transformerem
-Rodzice glownego bohatera
-W pewnym momencie muza z Kill Bill ,jakby nie mozna bylo wlozyc czegos innego
-W koncowej scenie glowny bohater biega szybciej od Optimusa
-Koncowa scena podziekowania Optimusa malemu gnojkowi
-Koncowy tekst o naszej planecie i Linkin Park jako koncowa muzyka
Bay biorac sie za ekranizacje Transformerow podjal wysokie ryzyko nagromadzenia sobie przyjaciol lub tez wrogow .Sceny batalistyczne wypadaja swietnie ,jednak to jest chyba jedyny plus tego filmu. Humor na bardzo niskim poziomie ,praktycznie nie powinno go byc moim zdaniem ,bo strojenie sobie zartow wtedy kiedy Ziemia jest atakowana to chyba nie jest na miejscu. Glowny bohater jest to mocne nieporozumienie ,cos ala mlody Connor z T3 albo ten haker z 4.0 (tu strzelam bo nie widzialem ,ale tak mi sie wydaje :) ) .Oczywiscie nie zabraklo sceny na autostradzie ,co bedzie juz chyba normalka w wykonaniu Baya. Wykonanie robocikow stoi na bardzo wysokim poziomie ,a sama scena koncowa jest najlepsza czescia filmu. Wkurzalo mnie tez dyskutowanie transformerow z ludzmi ;/ one powinny robic swoje i sie po prostu zamknac. Wyszedl nam z tego wszystkiego smaczny film dla dzieci ,przemocy jako takiej nie ma ,krwi zero ,ale tak mialo byc , nie wolno tez przesadzac ,liczy sie dobra zabawa (ktorej niestety nie odczulem) :wink: Film bedzie mial swoich wrogow jak i niezmordowanych wielbicieli ,ktorzy beda go bronic i oddawac za niego swoja ostatnia pare skarpetek . Ja niestety nie bede go bronil i wole zapomniec o tym filmie ,dla mnie on nie powstal.
PS : Dodalem kilka minusow .
28-07-2007, 00:53