Cytat:le problemem nie jest miałkość aktorstwa czy postaci jak dla mnie, lecz absolutny brak chemii. Czy kibicujemy naszemu wojakowi powrotu do żonki i dziecka? Nie.
O, właśnie to. W tym filmie jest dokładnie JEDNA postać, która może wzbudzać jakiekolwiek emocje, której losem można się przejąć w dodatku pozbawia się ją większego znaczenia, facet szuka odpowiedzi, bada sprawę, a potem no żesz krwa.
To całe ucinanie scen akcji sam nie wiem jak komentować - godzilla szykuje się do walki z muto, cięcie...
Manewr w stylu:
![[Obrazek: 200.gif]](http://media1.giphy.com/media/DJOkPVXSAbUnC/200.gif)
muto zaczyna rozwałkę w vegas NOPE, godzilla szykuje się do walki z muto, jeszcze za dnia, zaczynają, NOPE, drzwi się zamknęły. A kiedy w końcu już walkę się pokazuje to jest niestety too little, too late.
Ja rozumiem k***a stopniowanie napięcia, ale Edwards tego nie robi dobrze (vide: Jaws, Jurassic Park, gdzie niby stwory są mało pokazywane, a w ogóle się nie czuje tego, że jest ich mało) tylko odwala fuszerę po całości. Jak się jest zmuszony pół filmu czekać żeby coś się w końcu zaczęło dziać i dostaje się NOPE, a potem czeka się kolejne pół godziny żeby coś się w końcu zaczęło dziać, to ja dziękuję za takie kino rozrywkowe. Klimatu starczyło na pierwsze pół godziny, potem było tylko czekanie z zegarkiem w ręku i NOPE, NOPE, NOPE.
No i cały film oglądamy jak to ludzi planują i planują i kombinują co by tu zrobić, podczas gdy i tak wiadomo, że gówno z tego wyjdzie i w końcu stwierdzą FUCK IT, LET THEM FIGHT, więc czemu nie można było zrobić tego pół godziny wcześniej.
I czy to u mnie w kinie coś spieprzyli (coś spieprzyli na pewno, bo ekran zgasł na samym początku i czekaliśmy 10 minut przy muzyczce, za to nie było już potem żadnych reklam, tylko dwa trailery - Interstellar i Edge of Tomorrow) czy ten film rzeczywiście wygląda jakby ktoś włączył jakiś lamerski motion plus? Bo miałem takie wrażenie szczególnie w co ciemniejszych scenach, w innych znowu rozmycie większe niż zazwyczaj.
20-05-2014, 21:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-05-2014, 21:45 przez Gieferg.)
Spoiler