(16-07-2014, 13:14)Crov napisał(a): I w sumie jedyne logiczne uzasadnienie jakie wymyśliłem to, że ktoś nie zna angielskiego.Ale jak mówiłem - teksty tekstom nie równie. Prasy nie kupuję regularnie, najczęściej jeśli są konkretne elementy (artykuły, recenzje), które mnie interesują.
Ale w sumie czytanie na kiblu to też jakies uzasadnienie. Na telefonie ciezko sie czyta. ;)
Wieszczenie śmierci prasy wypieranej przez internet to temat wałkowany już od kilku lat i w sumie nikt do żadnych sensownych wniosków nie doszedł. Ja przynajmniej nie spotkałem się z jakimiś sensownymi badaniami, które dowodziłby zależności pomiędzy spadkiem czytelnictwa tradycyjnej prasy, a coraz częstszym korzystaniem z mediów w sieci. Zwłaszcza, że samo PSXE nie raz przeprowadzało różne sondy z których wynikało, że głównymi powodami rezygnacji z kupowania wersji papierowej, był wspomniany spadek poziomu tekstów, czy możliwość kupna wersji cyfrowej (czyli de facto nadal tego samego, co na papierze).
A ja sam nie będę ukrywał, że czasem nadal wolę po prostu otworzyć magazyn (już nie chodzi o prasę komputerową) i poczytać po bożemu :P.
16-07-2014, 16:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-07-2014, 16:09 przez Khet.)