Bardzo dobry serial, ale te 10/10 to jednak mała przesada. Miejscami odcinki tracą tempo i jest kilka nudnych przestojów w fabule. Porównania do The Wire też na wyrost moim zdaniem. Cała reszta bardzo dobra. Świetnie oddano klimat życia w blokowiskach Neapolu tuż obok mafii, która wszystkim rządzi. Podobało mi się pokazanie jak mafia wpływa na życie mieszkańców miasta, jak duże ma wpływy. Zabrakło mi jednak pokazania całości z różnych perspektyw i widzimy całą historie praktycznie tylko z perspektywy mafii. Z chęcią zobaczyłbym do tego jakiś wątek policyjny.
Technicznie bez zarzutu. Dobre zdjęcia, świetna gra aktorska i dialogi, aż jestem zdziwiony, że jest to włoski, a nie amerykański serial. Szkoda tylko, że postacie są tak denerwujące w sposobie zachowania, wysławiania i całego bycia. No, ale widocznie włosi tacy już są :)
Ja kibicowałem Donnie Savastano. Silna kobieta próbująca zaznaczyć swoje miejsce w męskim świecie mafii :)
Technicznie bez zarzutu. Dobre zdjęcia, świetna gra aktorska i dialogi, aż jestem zdziwiony, że jest to włoski, a nie amerykański serial. Szkoda tylko, że postacie są tak denerwujące w sposobie zachowania, wysławiania i całego bycia. No, ale widocznie włosi tacy już są :)
(14-08-2014, 11:07)joozeek napisał(a): oraz to, że nie znajdziemy tu ani jednej postaci, którą można polubić.
Ja kibicowałem Donnie Savastano. Silna kobieta próbująca zaznaczyć swoje miejsce w męskim świecie mafii :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
28-08-2014, 17:47