Cytat:Tempo i fakt, że fabuła opiera się głownie na Godzilli to najważniejszy element widowiskowego filmu o Godzilli! Jeśli wersja 98 jest pod tym względem lepsza to reszta ma małe znaczenie.
Ale w wersji Edwardsa mam przynajmniej Godzillę, w filmie Emmericha się go nie dopatrzyłem :P Jedynie jakaś przerośnięta iguana biega.
Ale tak na serio. Ja się zgadzam z tym że film z 2014 to nie jest film o Godzilli, co mnie bardzo zawiodło. Ale jako film o Muto z Godzillą w tle, to jest dla mnie świetny Monster Movie.
Cytat:No widzisz, a dla mnie postacie w wersji z 1998 roku był JAKIEŚ i choć w większości to comic-reliefy to chociaż im się kibicowało i było się z czego pośmiać. Tutaj "jakiś" był tylko Carston przez swoje 15 minut i zapamiętałem, że główny bohater chyba miał na imię Ford. Resztę szkoda komentować.
Kwestia preferencji. Ja wolę już kompletnie obojętne mi postacie, niż takie które wkurwiają mnie przez cały film.
Cytat:Niby w większym stopniu niż wersja Emmericha? To ciągłe przypadkowe natrafiania głównego bohatera na potwory i silenie się na realistyczną konwencję, która im dalej w las tym słabiej wypada (zero pokazania ofiar, "ewakuacja" San Francisco, finałowe wyczyny z bombą)?
Jak dla mnie film Edwardsa nawet nieźle maskuje te problemy (nie mówię że ich nie ma!), wersja Emmericha napieprza takowymi po ryju. Serio? Jaszczur przepływa z Polinezji francuskiej aż na Manhattan by złożyć jaja? Następnie nikt tego olbrzymiego zwierzęcia na tym Manhattanie nie może znaleźć? Nie wspominając o tym że ucieczka przed śmigłowcami, pogoń za taksówką, zaplątanie się na moście oraz rozwalenie przez kilka odrzutowców, zabiera jakąkolwiek godność i fajność potwora. A przecież to jest większość scen z jego udziałem.
Cytat:Desplate'a usłyszałem w kinie, było bardzo fajne i tyle. Muzyki Arnolda mogę słuchać codziennie. Dobry soundtrack kontra świetny soundtrack, oba dizeli przepaść na korzyść filmu Emmericha.
Kompletnie na odwrót ;)
O filmie są mocno podzielone opinie wśród widzów, a nie że "wszyscy mówią że gówno, a media wkręcają mi że jest inaczej".
10-09-2014, 13:06