Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Gone Girl (2014)
Szkoda Mefisto że nie umiesz prowadzić kulturalnej rozmowy.

Wrzutki, a jak w czymś się z Tobą nie zgadzam to musisz zaznaczyć jaki jestem głupi albo jak bardzo ja się mylę a Ty masz rację.
Albo przeklnąć parę razy lub stwierdzić że chyba robię z siebie idiotę.

A no i oczywiście na pewno nie zrozumiałem filmu - argument godny onetu.

To musi być bardzo frustrujące, gdy ma się wiecznie świętą rację a ktoś inny ośmielił się z nią nie zgodzić. Uśmiech

Crash napisał(a):Daj Boże takie komiksy na ekranie jak "Siedem".

Jeszcze tak dobrego nie widziałem. Uśmiech

patyczak napisał(a):A Siedem jest bliskie komiksowi? Eeeee...

Chodzi o poziom przerysowania. A nie o to że Seven przypomina komiksy np Marvela albo DC.

Crash napisał(a):Kapitanie, "GG" może Ci się bardziej podobać, ale próba udowodnienia, że jest to głębsze i bogatsze kino niż "Siedem" niejako mija się z celem.

Ja tego nie chcę udowodnić, bo to subiektywne odczucie.
Podobnie jak to, że ja przesłania Siedem nie kupiłem, ale kogoś innego może ono przekonywać.

Mefisto napisał(a):Scena, w której zostaje okradziona pokazuje jedynie, że jest głupsza i bardziej ciapowata, niż sama myśli (serio, kto chodzi na mini-golfa z nieznajomymi z paskiem pękającym od dolarów na biodrze?).

Mefisto napisał(a):Jak dla mnie ta scena bardziej pokazuje desperację bohaterki, która sama siebie zapędziła w kozi róg, choć chciała być przecież lepsza i mądrzejsza od wszystkich; oraz to do czego jest zdolna, byleby wyjść na swoje.

Scena kradzieży pokazała jak sama siebie zapędziłą w kozi róg, bo myślała że jest lepsza i mądrzejsza od wszystkich. I od niej zaczęła się poważna desperacja bohaterki.

Mefisto napisał(a):To w takim razie co pokazał jej pierwotny plan? Że to miła, sympatyczna i kochana osoba jest? Ja pierdole.

Żyłka zaraz Ci pęknie. Nie, nie pokazał że to miła sympatyczna kochana osoba. Ale były wspomnienia w których widziała jak Affleck ją zdradza z cycatą studentką, podrywając ją w ten sam sposób co swoją żonę.
I mogła się kompletnie po tym załamać, że planowała popełnić samobójstwo... i przez to właśnie wymyśliła taki diaboliczny plan, a nie przez to że jest psychopatyczną zimną suką.
Ale tą opcję wykresliła scena z Harrisem.

Cytat:W Siedem też. Nie wiem jak można tego nie widzieć.

Tak, każdy kolejny trup i każde kolejne morderstwo bardzo rozwija głównych bohaterów, pokazując ich historię i powodując gruntowne zmiany.

Cytat:CDK? Chyba inne filmy oglądaliśmy - szczególnie, że przed tą sceną jest jeszcze wiele innych znaczących scen.

A ta wiecznie przekładana data w kalendarzu "dziś się zabiję" i podczas gry w golfa jak powiedziała sama do siebie że może jednak nie warto się zabijać?

Cytat:No i ja to wiem. Ale Ty chyba zdajesz się zgrywać idiotę albo nie wiem co. Bo fakt, że jego słowa i sama scena nabiera innego sensu jest rezultatem całej, ponad dwugodzinnej fabuły, a nie jedynie pojedynczej sceny morderstwa.

Scena morderstwa podkreslała jaką psychopatką jest Amy. A to tłumaczyło czemu normalny facet w pierwszej scenie filmu mówi o tym, że myśli o rozwaleniu czaszki swojej żonie.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Wiadomości w tym wątku
Gone Girl (2014) - koronex1989 - 31-12-2013, 12:05
RE: Gone Girl ( 2014, reż. David Fincher) - Arahan - 30-09-2014, 19:10
RE: Gone Girl ( 2014, reż. David Fincher) - Capt. Nascimento - 18-10-2014, 01:33
RE: Gone Girl (2014) - Mierzwiak - 19-11-2019, 11:24
RE: Gone Girl (2014) - Gal Anonim - 19-11-2019, 16:40
RE: Gone Girl (2014) - f.lamer - 19-11-2019, 13:33
RE: Gone Girl (2014) - Mierzwiak - 19-11-2019, 13:50
RE: Gone Girl (2014) - harlequinade - 19-11-2019, 21:00
RE: Gone Girl (2014) - Gieferg - 14-03-2020, 03:21