(29-11-2014, 23:25)Gieferg napisał(a): Nie będzie przestojów, zbędnych dialogów, scen, które są po to, żeby robić klimat i przybliżać nam bohaterów. Same konkrety. Cieszysz się?
A jakiż to niezbędny klimat tworzą? Cóż jest niezbędnego w trwającej, z 15 minut, i o 10 za długo, scenie ucztowania u Bilba? A tak wiem... najmniej zbędna jest "pieśń krasnoludów". Tworzy prze... klimat. Taki "prze", że powinna lądować automatycznie jako "extended scene" na wydaniu VHS a nie w kinowej wersji.
To samo ze wspomnianym "powrotem Bilba" i... z "intrem z Frodo". Serio odczuwa się, jakby Jackson traktował odbiorcę jak debila, który już nie pamięta jak zaczynała się "trylogia".
"ooo, pokazmy Frodo, przypomnijmy im". Jakie to fajne, nie"? I kolejne 20 minut w ... duszy. I tak się rozciąga beznadziejnie to to.
Ja wiem, że fanboje łykają wszystko jak leci ale... nie dziwta się później, że zwykli odbiorcy odbierają taki film jak TOTALNIE zbędnie rozwleczony i nudny. Bo nie było adnotacji - film tylko dla ultrafanów.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
30-11-2014, 01:22