Stara Baśń - łojezu, jaka komedia. Plusy są takie, że w miarę nieźle prezentują się panie (cycki som!) oraz tych kilka scen bitewnych. Ale reszta jest tragiczna od początku do końca.
3 / 10
The Legend of Billie Jean - moje nowe guilty pleasure. Tyle samo w tym bowiem kiczu, pretensjonalności i banału, co zaskakującej powagi, autentyczności, tudzież realizmu sytuacji. Fajnie wypada też to całe nawiązanie do Joanny D'arc. No i od Helen Slater nie idzie oderwać oczu - to jej film i dla niej warto go obejrzeć (i za nią też oczko wyżej). Tak czy siak nie dziwi swoista kultowość tego tytułu w USA.
7 / 10
Podpisuję się. Niekiedy co prawda historia leci banałem, ale to jest tak urocze i dobrze zagrane (Jolie nie miała chyba lepszej roli), że się chłonie. Ósemeczka lekką ręką i serduszko.
3 / 10
The Legend of Billie Jean - moje nowe guilty pleasure. Tyle samo w tym bowiem kiczu, pretensjonalności i banału, co zaskakującej powagi, autentyczności, tudzież realizmu sytuacji. Fajnie wypada też to całe nawiązanie do Joanny D'arc. No i od Helen Slater nie idzie oderwać oczu - to jej film i dla niej warto go obejrzeć (i za nią też oczko wyżej). Tak czy siak nie dziwi swoista kultowość tego tytułu w USA.
7 / 10
(14-12-2014, 02:30)jarod napisał(a): Playing by Heart (1998) - 8+/10
Właściwie można to uznać za pierwowzór Love Actually, ciekawe czy Curtis przypadkiem się nie inspirował. No bo zobaczcie - grupa postaci granych przez zajebistych aktorów (jak zobaczyłem spis na IMDB to aż się za głowę złapałem), pełne spektrum wątków miłosnych od tragicznych przez normalne po przejechane komromowym filtrem, miasto jako swojego rodzaju bohater (tym razem LA), fajnie adekwatnie dobrane piosenki... Dla mnie rewelka, znakomicie się bawiłem i na pewno wrócę. Absolutnie polecam.
Podpisuję się. Niekiedy co prawda historia leci banałem, ale to jest tak urocze i dobrze zagrane (Jolie nie miała chyba lepszej roli), że się chłonie. Ósemeczka lekką ręką i serduszko.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings
04-01-2015, 17:15