Mental napisał(a):jedyne uzasadnienie dla takiego stanu rzeczy brzmi: bo to film dla trzynastolatków. innego nie ma.Jedynym uzasadanieniem jest to, że Batman może się obyć bez takich rzeczy co udowodniono w trzech doskonałych filmach.
Cytat:w sytuacji gdy Batman atakuje nie ma czasu na przemowy. podcięcie tętnicy szyjnej albo złamanie nogi w kolanie powinno uciszyć delikwenta.Batman - niespodzianka! - nie podcina ludziom gardeł. Łamanie nóg? Łamie, nie łamie, mam to gdzieś. Widzę jak załatwia kolesia szybkim ciosem i nie potrzebuję, by naśladował bohaterów marnych produkcji z Seagalem.
Cytat:wyobrażam sobie natomiast sytuacje, w której dwóch kolesi gwałci laskę i jeden mówi: "shut the fuck up, stupid bitch". po chwili z mroku wynurza się sylwetka Batmana i wszystko jasne...Nie chcę oglądać takich rzeczy w Batmanie. Od tego jest Nieodwracalne. Nie wiem czemu miałoby to służyć, realizmowi? Skoro tak Batman powinien zapobiegać każdemu wypadkowi samochodowemu i zajmować się innymi bzdurami.
Idąc na Batmana chcę zobaczyć dokładnie to, co pokazał Nolan, a nie rzeczy "od lat 18".
10-09-2007, 11:30