(06-09-2015, 13:21)PropJoe napisał(a):To znaczy, że tego nie planowali. Dwaj goście, którzy wrócili, o ile dobrze pamietam, wrócili do nieswojego domu przypadkiem. Juz nie pamietam teraz dokladnie, ale albo trafili tam przypadkiem myśląc, że to ich dom, albo trafili tam, zeby sprawdzić co i jak w drugim domu. Ale chyba to pierwsze.Cytat:Pierwsze sobowtóry wymieszały się, bo przypadkiem trafili nie do swojego domu, o ile mnie pamięć nie myli.Co znaczy "przypadkiem"?
Cytat:Moim problemem, i to jest mój główny zarzut i chyba jedyny, którego będę się kurczowo trzymał, jest to, że oni za łatwo godzą się z faktem, że właśnie przenikają do RÓWNOLEGŁYCH ŚWIATÓW. No do kroćset fur beczek!. Nawet fizyk kwantowy nie powinien do tego przechodzić z taką łatwością. Powtórzę moje pytanie. Uwierzyłbyś w światy równoległe, bo kometa i wikipedia, czy doszukiwał się jakiejś ustawki?Ale oni o tym mowia, jako wytlumaczeniu, a nie jakby to było z pewnością to i nie ma innego wyjscia. Przecież bohaterowie po prostu potrzebuja czegos do zrozumienia, a dzieją się dziwne rzeczy. Podejrzewam, ze jakbys ich przepytal to nie odpowiedzieliby Ci z pewnością: "tak, to inne wymiary." Po prostu sobie to tlumacza, a wraz z rozwojem wydarzeń widzą, że to coraz bardziej pasuje, choć na końcu i tak chyba tylko Em ostatecznie się tym zajmuje, a resztę już to mniej obchodzi.
Cytat:No, ale przecież jednak opuszczali dom, rozdzielali się czyli nie jest tak, że siedzą i czekają. No i przeczekanie czego? Przeczekać to można nawałnice, upał, cokolwiek wytłumaczalnego. Ale równoległe światy. Bo coś tam czytałam? O to właśnie chodzi.Przeczekać do rana, aż będzie widno i można będzie łatwo znaleźć ewentualna pomoc (jezeli dalej bedzie potrzebna). A opuszczali dom w poszukiwaniu pomocy bodajże raz - najpierw dwaj ziomkowie, potem razem wyszla czworka i zobaczyli sobowtory, a dalej wychodzili juz tylko przed dom, o ile dobrze pamietam.
Cytat:Co byś zrobił na ich miejscu?Pewnie bym przeczekał do rana w grupie znajomych.
06-09-2015, 19:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-09-2015, 20:00 przez Gal Anonim.)