(10-09-2015, 15:15)Pelivaron napisał(a): z automatu powinien takich oczywistości przestrzegać
Dokładnie o to chodzi, nie wiem czego tu niektórzy nie kumają. Plakat, co oczywiste, nie jest czymś oderwanym od filmu i postaci 007, obowiązują te same reguły - jeśli np. na plakacie Bond byłby w stroju astronauty, to znaczy, że w filmie też musiałaby być taka scena. Jak Bond ma palec na spuście, to znaczy, że w filmie też ma, a to jest niekonsekwencja w kreowaniu postaci i lenistwo twórców, którym nie chce się zadbać o szczegóły, a to z kolei zakrawa o nie traktowanie widza z należytą powagą. Ktoś o takim przeszkoleniu i doświadczeniu jak 007 nie trzymałby cały czas palca na spuście, a jedynie podczas oddawania strzału. Naprawę nie trzeba wiele trudu, aby tego przestrzegać i jakoś w wielu filmach się udaje. Z ostatnich patrz np. John Wick, gdzie obchodzenie się z bronią było przedstawione (z tego co zdążyłem zaobserwować, bo raz widziałem) bardzo dobrze - sposób celowania, przeładowywania i samego strzelania. No chyba można oczekiwać od Bonda, że wie jak się pistolet trzyma, nie?
11-09-2015, 00:29