Cytat:Po pierwsze przykład Milczenia Owiec nie łapie się na "ewidentną dziurę logiczną" z tego powodu, że pozyskanie długopisu następuje poza kadrem. Można oczywiście pytać jak Lecter to zrobił, ale nie można powiedzieć, że bezsprzecznie nie miał ku temu sposobności (zresztą to celowy zabieg, nie jakieś przeoczenie). Po drugie, to czy ktoś "nie widzi problemu" z obecnością ewidentnego błędu logicznego w fabule nie zmienia faktu, że on tam jest.
Podaj w takim razie jakieś przykłady które się "łapią" na ewidentną dziurę logiczną, to pogadamy.
Cytat:No np. tego (true story), że oceny osób niekompetentnych w danym temacie mogą być (i często są) w swojej subiektywności bezwartościowe i nie nadają się aby na ich podstawie komukolwiek coś polecać czy odradzać. Duh.
Owszem, oceny niedzielnych widzów zasadniczo mało mnie obchodzą, ale tu od początku mowa (tzn przynajmniej ja to miałem na myśli) o ocenianiu w wykonaniu forumowiczów, jakby nie patrzeć, czołowego forum o filmach w polskim necie, i to tych, którzy się tu wypowiadają sensownie, a nie delikwentów nabijających posty żeby sobie walnąć link reklamowy w sygnaturce. W tej sytuacji interesuje mnie to, czy dany oceniający jest zadowolony z seansu, a nie to, czy uważa, że choć się nudził to wypadałoby ocenić wyżej bo to tamto siamto.
Po pierwszym seansie dałem Godfatherowi bodaj 9/10, a potem zastanawiałem się dlaczego, skoro nie było to dla mnie porównywalnie przyjemne/pamiętne doświadczenie jak choćby seans Predatora, no i wyszło mi że na ocenę wpłynęło ogólnie przyjęte postrzeganie tego filmu, a punkty przyznałem sam nie wiem za co. Po drugim seansie oceniłem już w swojej aktualnej skali i wyszło 7/10.
16-10-2015, 13:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-10-2015, 13:43 przez Gieferg.)