(12-11-2015, 13:13)Pelivaron napisał(a): Jak ktoś chce sobie obejrzeć zajesbisty dokument o piłce nożnej to polecam to:
http://www.filmweb.pl/film/Sze%C5%9Bciu+wspania%C5%82ych+z+Manchesteru+United-2013-702367
Znakomita sprawa, a piszę to ja, hejter United XD
Ja jestem fanem United, 1999 wspominam ze łzami w oczach, ale ten dokument jest cienki - siedzą i gadają jak to było fajnie jak wygrywali, dla mnie nic ciekawego. Szkoda, bo piłka aż się prosi o jakiś dobry, DOGŁĘBNY film dokumentalny - wiecie, taki z którego można dowiedzieć się coś więcej, niż z uważnego śledzenia gazet w czasie, gdy film się dzieje, a na razie same takie oglądałem. Materiału jest przecież mnóstwo - wpuścić dobrego reżysera z ekipą do szatni i kompleksu treningowego chociażby takiej Chelsea z obecnego sezonu i już mamy zajebisty dokument, przecież tam się musi dobrze kotłować :)
Ronaldo - no, obejrzałem sobie wczoraj. Beznadziejny dokument: nie jest ani dobrze nakręcony, ani ciężko się z niego czegokolwiek dowiedzieć. Co dowiedziałem się ja? Że Ronaldo ciężko pracuje i zawsze chce wygrywać, to jest dla niego najważniejsze, jego matka zawsze chciała, żeby jej syn wygrywał, a ciągle żegnający się z kimś przez telefon (ja wiem, że trudno pokazać dopinanie jakiegoś dealu w takim filmie, ale kurna mogliby włożyć Mendesowi do ust COKOLWIEK związanego z jego pracą) agent udowadnia wciskając walizkę do szafki, że "nothing is imposible, nothing!". Ogólnie raczej beka, niż dokument, lepiej znaleźć sobie na Tubie jakiś półgodzinny reportaż o Cristiano - będzie bardziej wartościowy. Daję 3/10, bo zainteresowało mnie jego podejście do syna, a raczej do matki - syn ma być jego następcą, matka jest nieważna, a młody niech się cieszy, że ma chociaż jednego rodzica, bo wiele dzieci nie ma żadnego - rozwaliło mnie to tłumaczenie :) W ogóle wygląda to tak, jakby się matka z synem nie widywała - w pewnym momencie matka Ronaldo mówi, że ona i sam syn nie wie kto jest matką?!
16-11-2015, 10:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-11-2015, 11:54 przez simek.)