Cytat:Mierzwiak wyczerpująco chyba odpowiedział dlaczego powinno się tworzyć takie listy według daty polskiej premiery.Ja tam nie widze nic złego w jego podejściu do tematu, ale no nie ma chyba nic złego w tworzeniu takich list wg światowej daty premiery ; P Ja osobiście patrze na światową date premiery.
To chyba indywidualna kwestia.
A jak ktoś jest polakiem i nie mieszka w Polsce, albo nie chodzi do kina i obejrzał film online? Albo jeśli film wyszedł tylko na DVD? Albo co gorsza, jeśli nie wyszedł w PL wcale, albo jak za komuny, np 3 lata później??
@simek
Wiesz co, jakoś nie śledziłem nigdy po prostu ani Cezarów ani polskich nagród. Trochę filmów z repertuaru Goya z ostatnich lat widziałem, dużo z nich bardzo mi się podobało. Ogólnie polubiłem kino hiszpańskie, więc w tym roku postanowiłem śledzić tę galę, w przyszły weekend zamierzam oglądać galę ; )
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
29-01-2016, 17:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2016, 17:33 przez szopman.)