(17-02-2016, 23:28)Albertino napisał(a): Bo najwyraźniej jesteś fanem gatunkowych schematów, stylu zerowego i fabuły zmierzającej dokądś. Czyli dokładnie tego czym tym serial nigdy się nie odznaczał. Mogło być dużo lepiej, ale ciężko zarzucić Carterowi, że zatracił pierwotny feeling tej serii.
(17-02-2016, 23:50)jarod napisał(a): Carter i spółka robili to już od trzeciego sezonu przecież, a w szóstym i siódmym jest wręcz zatrzęsienie eksperymentów wszelakich. Bawi mnie niepomiernie że ludzie po nim za to jadą dopiero teraz.
Albertino, może i jestem fanem schematów, ale ważniejsze jest to, że właśnie ja nie czuję tego klimatu wcześniejszych serii. Mam odmienne zdanie co do twojej konkluzji z końcówki przytoczonego przeze mnie cytatu twojej wypowiedzi.
Jarod:
Tylko wcześniej miałeś dwadzieścia parę odcinków i takie eksperymenty dostawałem raz na kilka odcinków. Tutaj mam sezon z 6 odcinkami i prawie połowa to jakaś zabawa konwencją lub beka z tematu. Bardziej jak jakaś komedia a nie X-Files. Po prostu jest tego za dużo jak na tak krótki sezon.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
Directed by James "THE KING" Cameron
18-02-2016, 15:35