Cytat:przecudna wizualnie animacjaDzięki braciom z dalekiego wschodu mogę potwierdzić - część trzecia wygląda najlepiej ze wszystkich i nie chodzi tutaj tylko o rozwój techniki i więcej kasy. To, jak prezentuje się Po i jego kompani i każda scena walki to przedsmak tego, co czeka w tak zwanym spirit realm. Tam dopiero się dzieje i matko, jak to wygląda! W szoku byłem, dawno żadna animacja nie zrobiła na mnie takiego wrażenia, ale niestety, są też wady... ogromne wady. Ale i tak bawiłem się doskonale!
Przeciwnik jest i tyle, ma fajne umiejętności, jeszcze lepszą broń, motywację z dupy i w sumie nie wiem, co go napędza. Zemsta? Chęć władzy? Chciwość? Coś takiego? Nie wiem. Nie pamiętam. Nie obchodzi mnie to. Wolałbym znacznie więcej akcji z jego pomocnikami, których też nie wykorzystano do końca, a potencjał krył się w nich ogromny, chyba nawet większy, niż w nim samym (aczkolwiek pierwsze pojawienie się villaina naprawdę robi wrażenie).
Humor szału nie robi, bo to dalej slapstick (w pewnym momencie przekraczający już wszelkie granice), muzyka rozbrzmiewająca w tle jest chyba najlepsza z całej trylogii, poszczególne bitki naprawdę świetnie się ogląda, a sama fabuła jest trochę naciągana. Niemniej podobało mi się bardziej niż pierwsza i druga część, o.
06-03-2016, 11:18