![[Obrazek: 1997-2000-The-New-Batman-Superman-Adventures-6_0.jpg]](http://media.dcentertainment.com/sites/default/files/1997-2000-The-New-Batman-Superman-Adventures-6_0.jpg)
Ostatnio w ciągu pięciu dni powtórzyłem ten film, a właściwie te trzy odcinki animowanego serialu o Supermanie połączone w film pełnometrażowy, dwa razy: dwa dni przed seansem Batman v Superman: Dawn of Justice aby ulżyć swoim oczekiwaniom, a także dwa dni po seansie filmu Snydera, jako odtrutka po tym co zobaczyłem.
W dzieciństwie lubiłem ten film. Po latach... lubię go jeszcze bardziej. Bardzo fajna historia, w której pojawiają się wszystkie ważne dla świata Batmana i Supermana postacie, ich relacje są bardzo dobrze rozpisane i nie nużą kiedy nie trwa jakaś scena akcji - a tych jest dużo i sporo w nich funu. Film jest barwny, ładny (kreska seriali Warnera lat 90-tych FTW), ma sporo zabawnych scen i znakomity voice-scting (zarówno w wersji oryginalnej, jak i polskiej). To po prostu dobra animacja, najlepsza jaka powstała z Batmanem i Supermanem.
Kilka uwag:
- Muzyka w B/S jest dobra, ale to nie to samo co wspaniały soundtrack Shirley Walker z Batman: Mask of the Phantasm.
- Tak jak design Batmana jeszcze lubię - choć wolę z TASu i Ligii sprawiedliwych - tak Jokera wolałbym z jednego z wcześniej wspomnianych seriali.
- W filmie jest kilka baboli scenariuszowych/montażowych, których nawet nie chce mi się wymieniać.
- Batman i Superman > wszystkie DC Universe Animated Original Movies
31-03-2016, 20:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-03-2016, 20:36 przez Juby.)