Mierzwiak, już o tym pisałem, gdy Negatywny się tego czepił. Mi nie chodzi o kwestię praktycznych powodów i realiów, tylko sam fakt tego, że sztukę rasowo "niekanoniczną" też można spokojnie oglądać, jeżeli podejdzie sie do niej na zasadzie akceptacji tego "deal with it" o którym pisałem, a skoro można w sztuce teatralnej, to można i w filmie, bo niektóre filmy też jadą na umowności. Sztuka nie wazne czy teatr, czy tv, czy film to mimo wszystko jakaś pantomima i umowność i tak nie miałbym nic przeciwko, gdyby np. Samuel L Jackson i Ken Watanabe usiedli w studio i zaczeli odgrywać scenke z restauracji w Heat :) That actually sounds quite fucking awesome.
No i znowu, Ty ciągle piszesz o skandalach i o tym jakby ludzie zareagowali, a ja mam to w dupie :) Mi tylko chodzi o to, że wyłazi film, w którym role białego gra czarny i że nie widzę w tym jakiegoś zasadniczego problemu, nie tylko na tle tego jak hollywood przez dekady robiło kurwę z rasowej i historycznej poprawności, ale też dlatego, że in the end liczy się kreacja.
No wiem przecież. "Pun" o wyciąganiu z tyłka, był przypadkowy. :)
No i sztama! Tu możemy się zgodzić, że to jest zdrowo popierdolone :)
No i znowu, Ty ciągle piszesz o skandalach i o tym jakby ludzie zareagowali, a ja mam to w dupie :) Mi tylko chodzi o to, że wyłazi film, w którym role białego gra czarny i że nie widzę w tym jakiegoś zasadniczego problemu, nie tylko na tle tego jak hollywood przez dekady robiło kurwę z rasowej i historycznej poprawności, ale też dlatego, że in the end liczy się kreacja.
Cytat:Ekstrement =/= eksterma.
No wiem przecież. "Pun" o wyciąganiu z tyłka, był przypadkowy. :)
Cytat:Ani jednego sprzeciwu, że Piotra zagra czarny za to... przypie*dalają się do... Rooney Mary jako Marii Magdaleny (i oczywiście Joaquina) bo... przecież zbyt biała.
Oni są skończeni :)
No i sztama! Tu możemy się zgodzić, że to jest zdrowo popierdolone :)
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
15-07-2016, 00:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-07-2016, 00:15 przez Proteus.)