Z okazji wypuszczenia concept-artów przejrzałem temat od początku.
I tak nawiązując do wątpliwości Rodii:
Cytat:2. Której wersji filmu BR2 ma być sequelem? Kinowej, reżyserskiej, final cuta, jakiejś innej? Czy film zacznie się od romantycznego wieczoru podstarzałych Deckarda i Rachel w górach z Lśnienia czy nie?
3. BR nie pozostawia raczej wątpliwości, że Deckard jest replikantem, Rachel też. A więc mają przed sobą jedynie parę lat życia. Jak to więc możliwe, że Deckard żyje "dekady" po akcji pierwszego filmu? Mam rozumieć, że jednak nie jest tym replikantem? Albo, że będzie jakieś lamerskie wytłumaczenie tego mało znaczącego faktu? Przecież cały dramatyzm zakończenia BR1 bierze się z tego, że my wiemy, że tej dwójki prawdopodobnie nie czeka nic dobrego po wyjściu z windy.
i rozważań kilku innych użytkowników,
Grevious napisał(a):Dla mnie oczywistym zagraniem byłoby wprowadzenie do filmu informacji o tym jakoby replikanci (a przynajmniej model Deckarda) mają przyspieszony proces starzenia się zewnętrznej powłoki. Wtedy sequel mógłby mieć równie dobrze miejsce kilka lat po pierwszej części, a tym samym posiadać Forda staruszka.
Huntersky napisał(a):Jeżeli już, to powinni potwierdzić kanoniczność ludzkiego Deckarda, to tylko ta teoria ma sens w ramach fabuły i trzyma się kupy.
bazując na szczątkowych informacjach z wywiadów (w tym z tego ostatniego), myślę że Villeneuve i ekipa wybrali już najlepsze rozwiązanie. Zrobią taki mega cwaniacki, prosty, nieprzekombinowany myk i...
Na zakończenie mądre słowa [podobno] od Fanchera:
Na zakończenie mądre słowa [podobno] od Fanchera:
Cytat: Blade Runner was a dream. We just have to dream again and not worry too much about logic.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
17-07-2016, 00:28
Spoiler