Dla mnie oczywiste jest to , że najlepszą częścią jest "Epizod III - Zemste Sithów" , gdzie Plapatine ukazuje swoje prazdziwe "ja" oraz jak Anakin Skywalker Przechodzi na Ciemną stronę Mocy . W tym filmie zafascynowały mnie przede wszystkim pojedynki na Miecze Świetlne , a w szczególnaści dwie walki : Anakin SKywalker vs. Obi-Wan Kenobi oraz Mistrz Yoda vs. Darth Sidious .
Teksty też były mocne np. "In the name of the Galactic senat of the Republic , you under arrest Chancellor" ( Mace Windu ) . W "Zemście Sithów" już było widać Imperialne kształty statków .
Ciekawostką jest to , że Ian McMiarmid zagrał w czterech częściach , a nie w trzech jak dotąd wszyscy myśleli . Dzięki świetnej charakteryzacjii zagrał również w "Epizodzie Vi - Powrocie Jedi"
Teksty też były mocne np. "In the name of the Galactic senat of the Republic , you under arrest Chancellor" ( Mace Windu ) . W "Zemście Sithów" już było widać Imperialne kształty statków .Ciekawostką jest to , że Ian McMiarmid zagrał w czterech częściach , a nie w trzech jak dotąd wszyscy myśleli . Dzięki świetnej charakteryzacjii zagrał również w "Epizodzie Vi - Powrocie Jedi"
RISE LORD VADER
17-08-2005, 19:50