DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
A ty chyba też nie rozumiesz o co mi chodzi...
Po pierwsze weź pod uwagę, że The Dak Knight był robiony od początku z konkretną koncepcją, Joker był istotną postacią filmu który nie mógł się bez niego obejść, każda scena mogła wybrzmieć, przykładali uwagę do scenariusza i dialogów.
Suicide Squad w takiej formie w jakiej był puszczany w kinach mógł się obejść bez Jokera.

Pzecież w sieci jest skrypt z książki jak miał wyglądać film i sceny z Jokerem, sam Joker nie miał być zakochanym szczeniakiem, tylko sadystą ze zmiennym poczuciem humoru, a zrobiono coś odwrotnego i to już po nakręceniu filmu, zmieniono całą koncepcję.
Przykład? parę sekund, w skrypcie, Joker grozi Harley i wypycha ją ze śmigłowca, ale nie po to, by ją ratować.

Żeby sobie to lepiej zobrazować, włącz sobie trailer z Comic Con i wsłuchaj się w muzykę i stylistykę, a potem włącz sobie drugi trailer z Bohemian Rhapsody, a teraz puść sobie trailer The Dark Knight, a następnie wyobraź go jako bijący dajmy na to w rytm "Living On My Own", tak bardzo różniłby się film skończony od tego co planowali.

Poza tym twierdzenie, że kilka minut nic nie zmieni jest błędne, nie raz już pokazały to różne wersje filmów, kiedy scena mogła iść swoim tempem, a w gotowym SS, scena w klubie jest jak puszczana na szybkości x2, byle pokazać, że Joker jest "krejzi", przecież na przeciekach i skryptach widać, że miała być długa rozmowa, Joker miał mu oddać pisolet, a ty mówisz, że gdyby była dłuższa to nic by się nie zmieniło, no na pewno nie odczułbyś tej sceny jako takiej w której Leto na siłę próbuje się gimnastykować by być zauważonym.

I tych scen jest cała masa, wyjęta z kontekstu, a to istotne, już same sceny w Arkham skondensowano do paru minut, gdy materiał pewnie trwał ponad 20 (tak sobie myślę), a Leto pewnie nie kłamał mówiąc, że nagrał tyle materiału by zmontować solowy film o Jokerze.

Podsumowując, ja nie twierdzę, że Leto zagrał genialnie i coś niesamowitego, ale uważam, że go oszukano, film miał się skupiać na jego postaci, i relacji Harley, miało być brutalnie i sadystycznie, mrocznie i poważnie, zakończenie też miało być inne, a było standardowe jak w Fant4stic, nagrane na szybko.
Gdyby wziąć sceny z Ledgerem i zmontować w taki sam burdel ze światłami i szybkim tempem to efekt byłby bardzo podobny, też wyglądałoby to jakby aktor stroił miny by wyjść na jeszcze większego szaleńca.
Dlatego szkoda mi Leto, bo miał grać w filmie mrocznym który został zmieniony na Suicide Squad of Galaxy przez złe recenzje BvS.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Wiadomości w tym wątku
RE: DC Cinematic Universe- temat ogólny - Arahan - 10-11-2014, 14:40
RE: DC Cinematic Universe- temat ogólny - Arahan - 24-06-2015, 09:26
RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - Arahan - 13-04-2016, 10:21
RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - Arahan - 17-05-2016, 14:27
RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - Szpeku - 09-09-2016, 23:05

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości