DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
kawa i papierosy napisał(a):Model Marvela jest podobny do DCEU? Może by tak było, gdyby pierwszymi trzema filmami były Iron Man, Civil War, Guardians of the Galaxy - bo tak mniej więcej zrobiło DC.

To, to, to, to.. jest bzdura. Miałem napisać, a właściwie napisałem, taki dłuższy komentarz, ale.. rozmyśliłem się i postanowiłem go nie publikować. Nudzą mnie te dyskusje. Nie potrzeba tu wielkiego geniuszu, żeby to jasno objaśnić. A jeszcze mniej rozumu potrzeba, by to pojąć.

"BvS" NIE JEST odpowiednikiem "Civil War". Te filmy opierają się na innych założeniach, mają inaczej rozłożone pewne elementy. "BvS" pod względem konceptu odbiega nawet znacznie od swojego pierwowzoru i doskonale sprawdza się jako DRUGI  film ze świata DCEU, tak samo jak "Civil War" - pod względem emocjonalnym - mogło sprawdzić się tylko jako eNty film MCU. Jeśli nie potrafisz zrozumieć czemu, jeśli to do Ciebie nie dociera po chwili zastanowienia, to nie zamierzam tłumaczyć dosadniej.
I don't give a fuck.

Te znaki równości (czysto teoretycznej) można by prędzej postawić między Civil War, a TDKR - gdzie Superman i Batman mają BAAAAAAAAAAAAAAAARDZO długą historię, ale Snyder w "BvS" opowiada coś innego. Nawet jeśli wizualnie posiłkuje się mocno dziełem Millera.

"SS" z "GotG" ma jeszcze mniej wspólnego. Zrozumiałbym porównanie do Thunderboltsów, gdyby Marvel stworzył taki film, ale "GotG". Serio? Nie macie lepszych porównań? Bo z tego co widzę, to rzuciłeś tym samym bzdurnym komentarzem, który widziałem kilka razy na zagranicznych stronach...

W DCEU obrali sobie inny pomysł na strukturalne rozłożenie fabuły i uniwersum. Tylko tyle i aż tyle, ale widzę, że wciąż dużo ludzi mieli to, jakby od tego zależało istnienie naszej planety.

Cytat:Ale czemu nie zrobili 4(!) solowego filmu o Batmanie, przed JL?

Cytat:Ale czemu nie zrobią tego solowego filmu o Flashu, przed JL?

Cytat:Ale czemu nie zrobią tego solowego filmu o Aquamanie, przed JL?

Cytat:Ale czemu nie zrobili tego solowego filmu o Deadshocie, przed SS?

Cytat:A gdzie solowy Joker z Leto?
Cytat:A gdzie ten solowy film o tym senatorze, któremu Luthor wpakował żelka do mordy? Tak bardzooooooooooooooo chciałem poznać jego historię. Co robił, kim był przed spotkaniem z Lexem. Co się z nim stało? DAJCIE MI TO. DAJCIE MI FILM "SENATOR X"

:(

Cytat:Ale czemu nie zrobili tego solowego filmu o 'wstaw dowolną postać z uniwersum DC', przed "wstaw dowolny tytuł teamu w którym była ta postać"?

Ileż razy można pitolić w kółko o tym samym? Przy każdej możliwej okazji.
Naprawdę ile razy można pierdolić o tych solowych produkcjach, w sytuacji, gdy mamy jak na dłoni widoczne, że nie zawsze się one sprawdzały/sprawdzają i aktualnie.. właściwie wciąż opowiadają o tym samym?
DCEU obrało sobie inny pomysł na dotarcie do DCowskiego odpowiednika "Avengersów" - Justice League, aby nie tworzyć kopii MCU.
It's just simple as fuck.

Sam pomysł nie był zły. Oni nie zaczynają od dupy strony, a jedynie fabularnie ułożyli sobie inaczej origin JL, taki który zapewne lepiej pasuje do  ich konspektu uniwersum* (tzn. pasowało, bo po wtopie "BvS" Johns i WB wypierniczą to wszystko do góry nogami) - plotki dot. JL nawet na to wskazywały.
W przypadku DCEU to "zaledwie" merytoryczne wykonanie tych filmów, było/jest bardzo niedopracowane.

* Na papierze ładnie to nawet się prezentuje, nie mówicie, że nie. Tylko wiadomo, WB i ekipa średnio to kleją:
- "MoS" historia Supermana - gdzie Jor-El mówi do syna: "They will race behind you, they will stumble, they will fall. But in time, they will join you in the sun, Kal. In time, you will help them accomplish wonders". Dalsza część uniwersum zostaje temu podporządkowana i tak:

- "BvS" - prezentuje pierwszą część wypowiedzi Jor-Ela "They will race behind you, they will stumble, they will fall.", gdzie upadającą  ludzkość prezentuje sam Batman. Batman, który pochłonięty swoją obsesją, niemal doprowadza do śmierci niewinnego (nad)człowieka. Ostatecznie eS i tak ginie w innych okolicznościach. Jego śmierć, oraz "przeczucie" (apokaliptyczna wizja czy też ostrzeżenie od przyjaciela z przyszłości) motywują Batmana do zmian. Film wprowadza postać tajemniczej WW, z którą Batman pragnie znaleźć innych metaludzi.

- "WW" przybliżające losy nieznanej wojowniczki, a może - co najważniejsze - również i teaser kluczowego elementu "JL" - jednego z motherboxów?
no i na końcu
- "JL" - film, który urzeczywistnia słowa "But in time, they will join you in the sun, Kal. In time, you will help them accomplish wonders" - zmartwychwstały Superman staje na czele zgrai superbohaterów, którzy mają uratować ludzkość.

zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Wiadomości w tym wątku
RE: DC Cinematic Universe- temat ogólny - Arahan - 10-11-2014, 14:40
RE: DC Cinematic Universe- temat ogólny - Arahan - 24-06-2015, 09:26
RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - Arahan - 13-04-2016, 10:21
RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - Arahan - 17-05-2016, 14:27
RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - zombie001 - 18-09-2016, 20:38

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości