Ja dopiero ostatnio obejrzałem LA Confidential i mega mi się podobał. Szczerze mówiąc, to gdyby nie liczyć Sin-City, to chyba jest to najlepszy neo-noir jaki widziałem w życiu (a widziałem dośc sporo neo-noir'ów jak i noir'ów). Bardzo fajnie zagrany, momentami mega fajna klimaciarnia I połowy XX w., zajebiste role, fajne inspiracje motywami kina noir, ale też jednocześnie bez przesadnego nawiązywania do tego gatunku. Świetny Russel Crowe, fajne role Kevina Spacey czy tego gostka z 'Memento'.
Jedyne ale to , ale ogólnie film mega na plus, 8/10.
Z innych pozycji, które ostatnio widziałem, to napewno poleciłybym też tegorocznego "Snowdena" (8/10 ode mnie). Ostatnio też nadrabiam filmy z oscarem za najlepszy film (wciaż mam do obejrzenia ok 30 pozycji) - The Hurt Locker - mocne 7/10, bardzo fajnie się to ogląda, kilka naprawde trzymających w napięciu mocnych scen; Ostatnio Cesarz - trochę się wlecze, ale ogólnie ciekawy film, interesująca historia - 7/10, Zakochany Szekspir - ok, film jest przyjemny, lekki, nawet dość zabawny, ale zeby dać Oscara za najlepszy film ? :O Serio ? :o
Jedyne ale to , ale ogólnie film mega na plus, 8/10.
Z innych pozycji, które ostatnio widziałem, to napewno poleciłybym też tegorocznego "Snowdena" (8/10 ode mnie). Ostatnio też nadrabiam filmy z oscarem za najlepszy film (wciaż mam do obejrzenia ok 30 pozycji) - The Hurt Locker - mocne 7/10, bardzo fajnie się to ogląda, kilka naprawde trzymających w napięciu mocnych scen; Ostatnio Cesarz - trochę się wlecze, ale ogólnie ciekawy film, interesująca historia - 7/10, Zakochany Szekspir - ok, film jest przyjemny, lekki, nawet dość zabawny, ale zeby dać Oscara za najlepszy film ? :O Serio ? :o
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
14-12-2016, 18:38
Spoiler