W to nie gram, ale grywam na imprezach ze znajomymi w wersję z fizycznymi kartami, z tym, że w 3-4 osoby, gdzie tym bardziej istotną decyzją jest to czy w danej rundzie spasować, czy też nie (i dać przeciwnikom wytracić karty na tłuczenie się między sobą).Wprowadziliśmy tylko jedną modyfikację polegająca na tym, że jesli jest więcej niż dwóch graczy to po każdej rundzie dobiera się tyle kart o ilu graczy jest więcej niż 2, bo w przeciwnym wypadku zaraz nie byłoby czym grać (gra na trzech zamiast 2-3 rundy może trwać 4, na czterech nawet 5). Jako gra "imprezowa" gwint sprawdza się wyśmienicie, nie zajmuje za duzo czasu jak inne karcianki czy planszówki, a zasady ma na tyle proste, że każdego można ich błyskawicznie nauczyć. Zaopatrzyłem się nawet w koszulki ochronne, coby rozlane piwo nie stanowiło zagrożenia dla kart.
Dodam jeszcze, że lepiej się gra całymi taliami, niż wybierając ilość kart jak w W3, bo większa ilośc kart niweluje przewagę talii Niflgaardu i Królestw wynikającą z posiadania szpiegów. Grając na całe talie nawet cieniarskimi Scoia'tael udało mi się ostatnio wygrać :)
Co do bety to jak na starcie zobaczyłem jaką chcieli wprowadzić modyfikację do szpiegów (która de facto zabijała jakikolwiek sens korzystania z tych kart) doszedłem do wniosku, że robią ją ludzie, którym logiczne myślenie jest obce i potem dalej nie śledziłem. Nie wiem jak to ostatecznie zrobili. W każdym razie nie interesuje mnie granie w wersję online, tylko fizyczne karty, a tych dla tej wersji chyba póki co nie planują (?)
Dodam jeszcze, że lepiej się gra całymi taliami, niż wybierając ilość kart jak w W3, bo większa ilośc kart niweluje przewagę talii Niflgaardu i Królestw wynikającą z posiadania szpiegów. Grając na całe talie nawet cieniarskimi Scoia'tael udało mi się ostatnio wygrać :)
Co do bety to jak na starcie zobaczyłem jaką chcieli wprowadzić modyfikację do szpiegów (która de facto zabijała jakikolwiek sens korzystania z tych kart) doszedłem do wniosku, że robią ją ludzie, którym logiczne myślenie jest obce i potem dalej nie śledziłem. Nie wiem jak to ostatecznie zrobili. W każdym razie nie interesuje mnie granie w wersję online, tylko fizyczne karty, a tych dla tej wersji chyba póki co nie planują (?)
28-12-2016, 13:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-12-2016, 13:41 przez Gieferg.)