(22-01-2017, 17:50)Mierzwiak napisał(a): Nie tylko nie pytałem cię o TFA, ale nawet nie poruszyłem tematu wtórności tego filmu.
Więc CO miałeś na myśli? Że TFA jest filmem dla kobiet, babć, nastolatków w takim samym stopniu jak "Tytanik"? Chyba kpisz. "Star Wars" są głównie dla fanów SW, fanów fantastyki i jakiejś tam liczby niedzielnych oglądaczy. Ale nie filmem na który pójdą "kury domowe", które płakały na "Tytaniku".
(22-01-2017, 17:50)Mierzwiak napisał(a): 2) Przywołałem inny film dla masowej publiczności, w którym ci to nie przeszkadza
Czytaj wyżej.
(22-01-2017, 17:50)Mierzwiak napisał(a): Jak odpowiesz na pytanie "co to za argument?"
No właśnie taki. Mamy do czynienia ze skrojnym pod pewną publikę filmikiem, nie wychylający się z niczym nawet o centymetr. Bardzo dobry argument odnośnie wtórności filmu, którym się tak niektórzy zachwycają.
Cytat:O czym? O pierwszym lądowaniu na księżycu?
Udajesz czy robisz z siebie głupka? Nie widzisz możliwości żadnej innej historii na tym statku? Nie widzisz możliwości, że statek nie musiał być jednym z głównych bohaterów? Równie dobrze film mógł mieć jakąś inną treść, dziać się na lądzie a na statek wsiedliby w połowie filmu.
Cytat:- jeśli nie podobało ci się to co widziałeś to... trudno, ale co chcesz wiedzieć konkretnie? Mam ci opowiedzieć film który oglądałeś?
Zadałem proste pytanie odnośnie mojego największego zastrzeżenia czyli obyczajówki, która trwa pół filmu. Widzę, że jest tu broniona więc PYTAM - co w tej części jest TAKIEGO WSPANIAŁEGO, że film zasługuje na miano arcydzieła, dla niektórych? Czy gdyby sekwencja katastroficzna trwała 5 minut to też TAK ULGOWO traktowano by 2godzine dojście do tego finału?
Cytat:Jeśli pytasz o to co jest tam ciekawego (cokolwiek to znaczy), to odpowiedź dla mnie jest prosta: WSZYSTKO. Dyskutuj z tym.
Aha...
Cytat:(na logikę to nawet hejter powinien bardziej docenić część katastroficzną niż tę czysto obyczajową, ale twój mózg działa inaczej)
Na logikę to należy czytać ze zrozumieniem. Gdzie ja narzekam na część katastroficzną?
(22-01-2017, 21:56)Gieferg napisał(a):Shamar napisał(a):Ty akurat nie zabieraj głosu, po tekstach o filmach Scorsese
Duduś, ja nie pierdoliłem bzdur o tym jakie te filmy są denne i daremne...
A czy ja gdzieś napisałem, ze ten film Camerona to gówno zasługujące na max 2,3/10?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
22-01-2017, 22:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-01-2017, 22:57 przez shamar.)